Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 20 sierpnia 2019, o 14:47

Nowości Nowości na Języki JavaScript i VBScript

Mapa strony Języki JavaScript i VBScript » Dział : Języki JavaScript i VBScript

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z językami JavaScript, VBScript i podobnym


Popup Layer - zdjęcia ukazywane na warstwie

Witam!

Mam probem zeznalezieniem sensownie wytłumaczonej metody na uzyskanie takiego efektu jak na tej stronie: http://www.demus.pl/product-pol-5222-Zegarek-Waveceptor-WVQ-620DE-2AVER.html
Przepraszam za tą komercyjną stronę ale onna oddaje dokładnie to o co mi chodzi.

Jak klikniemy na któreś ze zdjęć to pozakuje nam się powiększone zdjęcie na tle strony. Wiem ze nazywa się to "Layer based Popup". Czyli chodzi chyba o to, że zdjęcie jest wyświetlane na dodatkowej warstwie. (Nie wiele wiem o warstwach).

Czy może ktoś zna skrypt, ...
Więcej : Popup Layer - zdjęcia ukazywane na warstwie | Wyświetlone : 4119 | Odpowiedzi : 2






[JS] Proszę o pomoc w sprawdzeniu skryptu (sumowanie)

Witam!

Mam następujący skrypt: http://www.wklej.org/hash/905d4900d7/.

Ten skrypt pobiera parametry z 2, 3 i 4 komórki z inputami oraz oblicza wyrażenie: 2 komórka dzielone przez 3 komórka i wynik dzielenia dodać do 4 komórki dając wynik w piątej komórce. Obliczenia wykonywane są na wybranych komórkach w poszczególnych wierszach.

Czy trzeba w miejscu gdzie jest wynik obliczenia (5 komórka) wstawiać kolejne id?

(czyli w pierwszy wierszu dla 5 kolumny id="valWynik1", dla drugiego wiersza dla 5 kolumny id="valWynik2" ...
Więcej : [JS] Proszę o pomoc w sprawdzeniu skryptu (sumowanie) | Wyświetlone : 6102 | Odpowiedzi : 7


[JS] Działania na tablicach

Witam!

Czy mógłby mi ktoś doradzić w moim problemie?

Chciałbym wykonać następujące czynności:

1) wpisywać dane do pól input
2) następnie:
- pobierać dane z pol input T_1, T1_1, T1_2, T1_3 i WD dla kolumny S1 i obliczać wg wzoru *100 a wynik żeby pojawiał się w polu input obok napisu WST1,

-pobierać dane z pol input T_2, T2_1, T2_2, T2_3 i WD2 dla kolumny S2 i obliczać wg wzoru *100 a wynik żeby pojawiał ...
Więcej : [JS] Działania na tablicach | Wyświetlone : 2933 | Odpowiedzi : 0


[JS]Problem z ładowanie podstron na stronie

Witam!

Czy mógłby mi ktoś poradzić co zrobić, żeby mając następującą stronę: http://www.sendspace­.com/file/3ctcfm, żeby były widoczne podstrony na stronie lub, żeby przynajmniej była widoczna pierwsza podstrona?

Teraz jak się uruchamia strona to pojawia się menu z 4 linkami: Maszyna 1, 2, 3 i 4 ale nie widać podstron, dopiero po kliknięciu w link pojawia się podstrona.

Proszę o pomoc

Pozdrawiam
Więcej : [JS]Problem z ładowanie podstron na stronie | Wyświetlone : 3259 | Odpowiedzi : 0




Problem z odczytem w DOM

Witam
Mam taki problem z JS i DOM:
Powiedzmy że jest prościutka tabela:

<TABLE ID="tabela" border=1>
<TR>
<TD><b>Nazwisko</b><img src="a.jpg"></TD>
<TD><B>Imię</B><img src="b.jpg"></TD>
</TR>

<TR>
<TD>Kowalski</TD>
<TD>Tadeusz</TD>
</TR>
<TR>
<TD>Andrzejczak</TD>
<TD>Piotr</TD>
</TR>
</TABLE>

Jeśli sobie zrobię zmienną tab
tab = document.getElementById("tabela").childNodes.childNodes;
to mogę odczytywać ze struktury DOM.
I tak np.:
tab.childNodes.childNodes.nodeValue będzie miało wartość "Kowalski"
tab.childNodes.childNodes.nodeValue będzie miało wartość
"Andrzejczak"
tab.childNodes.childNodes.childNodes.nodeValue będzie miało
wartość "Nazwisko"
itd.

Ale kombinuję, kombinuję i nie mogę odczytać url obrazka z tej ...
Więcej : Problem z odczytem w DOM | Wyświetlone : 3905 | Odpowiedzi : 2




 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron