Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 24 stycznia 2021, o 23:37

Nowości Nowości na Grafika i obróbka zdjęć

Mapa strony Grafika i obróbka zdjęć » Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom tworzenia grafiki na potrzeby WWW, obróbki zdjęć, korzystania z programów graficznych, etc.

Początkujący we Flash'u

Więcej : Początkujący we Flash'u | Wyświetlone : 3654 | Odpowiedzi : 1


Photoshop lub Corel

Który program wolisz do tworzenia grafiki na potrzeby stron internetowych ?
Mnie się wydaje że Corel jest bardziej przeznaczony do tworzenia grafiki reklamowej itp. choć jest wspaniałym programem graficznym.

Michał
"Cherr"
Więcej : Photoshop lub Corel | Wyświetlone : 17079 | Odpowiedzi : 14


preloader - kiedy umieszczać

Przy jakiej dolnej granicy wielkosci pliku .swf zaleca sie umieszczanie preloadera??
Więcej : preloader - kiedy umieszczać | Wyświetlone : 4550 | Odpowiedzi : 2


Pozycjonowanie grafiki na stonie

Mam problem z pozycjonowaniem grafiki na stroni., Jestem że tak powiem raczkujący w HTML-u samoukiem. Robie stronę na której bedzie niestety sporo grafik, miniatury fotek, strzałki do nich, wykonane w Corelu jako pliki .jpg trochę tekstu i podpisów pod fotkami. Muszę to wszystko w zależności od ilości fotek "poukładać" na stronie. Zobaczcie proszę ten kod: http://www.mikrojezioro.met.pl/atlas_zw ... _test.html
Proszę o poradę jak to można najbardzej uprościć i ew jak ...
Więcej : Pozycjonowanie grafiki na stonie | Wyświetlone : 7023 | Odpowiedzi : 4




Czy da się zapisać efekty flasha?

Witam, wielu z Was pewnie odbierze moje pytanie za kretyńskie, ale ja dopiero raczkuję w tworzeniu stron, więc wybaczcie. Pytanie jest takie: Wchodzę na stronę www, gdzie są efekty flasha, czy da się tą stronę zapisać tak, żeby można było później edytować te efekty samemu, zobaczyć jak są zrobione? Tak da się zrobić ze stroną, na której są efekty javy, a efekty flashowe? Jest to możliwe? Dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
Więcej : Czy da się zapisać efekty flasha? | Wyświetlone : 4468 | Odpowiedzi : 2


Jak zrobić efekty z tej strony

Więcej : Jak zrobić efekty z tej strony | Wyświetlone : 6269 | Odpowiedzi : 5


Za duży rozmiar bannera

Więcej : Za duży rozmiar bannera | Wyświetlone : 4530 | Odpowiedzi : 3


problem z gifem w menu.

Witajcie.

Zrobilem sobie gify do menu zamiast zwyklych napisow. Problem polega na tym ze te odnosniki do podstron sa w ramce niebieskiej kazdy jak sie ich pozbyc. tak zeby to wygladalo jak na stronie www.tvn24.pl

kod do tego mam taki

<a href="index.php?kategoria=prace&plik=prace">
<IMG src="gfx/hp.jpg"></a>
Więcej : problem z gifem w menu. | Wyświetlone : 4301 | Odpowiedzi : 2


jestem zielony z htmla i prosze o pomoc

ledwo co zaczolem sie bawic w photospoie, kumpel poprosil zebym zrobil mu stronke w photosopie. wyglad stronki zrobilem mialem lekkie problemy z jej pocieciem udalo mi sie pociasc tylko nie wiem czy dobrze. ale mniejsza o to. wyglad stronki jest mniejwiecej taki Obrazek.

pociolem mniejwiecej tak Obrazek
czerwone kwadraty to jest jak pociolem. tam mialem 2 takie same ramki to pociolem tylko jedna. kawalek tla uciolem, kawalek tej ramki gdzie bedzei sie wszystko wyswitlelo po ...
Więcej : jestem zielony z htmla i prosze o pomoc | Wyświetlone : 3561 | Odpowiedzi : 1


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron