Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 22 sierpnia 2019, o 17:13

Nowości Nowości na Fora tematyczne

Mapa strony Fora tematyczne » Dział : Fora tematyczne

Osadzanie video na stronie

Mam stronę napisaną w html. Pisałem ją w 2007 roku http://www.lisow.eu. Chciałbym umieścić krótki materiał video. Wstawiłem materiał
<div id="film">
<video src="gfx/dscf5263.avi" width="110" height="90"></video>
</div>
następnie:
<div id="film">
<embed src="gfx/dscf5263.avi" width="110" height="90"></embed>
</div>
Spozycjonowałem w css. Gdy podglądam plik lokalnie:
file:///D:/Web/index.html
wszystko jest OK. Gdy przesłałem plik na serwer próbuję podejrzeć niestety to nie działa. Przy znaczniku embed zgłasza się pobieranie pliku dscf5263.avi
Proszę o pomoc. Co robię źle.
Więcej : Osadzanie video na stronie | Wyświetlone : 741 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Pytania dotyczące pliku htaccess

Dzień dobry.
Kiedyś w swojej stronie stosował SSL, później z tego zrezygnowałem. Miałem też inną strukturę katalogów. W Internecie znalazłem link prowadzący do mojej strony, ale jest nieaktualny z powodów opisanych powyżej.
1. Czy przekierowanie napisane poniżej jest prawidłowe?
2. Czy w jednym pliku .htaccess można zawrzeć wiele poleceń ?

:Location *.(gif|jpg|png|ico)
Expires A15552000
:Location *.(js)
Expires A2592000
:Location *.(css)
Expires A2592000
RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} ^(www\.?galeriamodelarska\.pl$
RewriteRule ^https://www.galeriamodelarska.pl/p_oryginaly_001/harrier/harrier_024.html(\/.*)?$ http://www.galeriamodelarska.pl/p_orygi ...
Więcej : Pytania dotyczące pliku htaccess | Wyświetlone : 1616 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Zapytania o media

Dzień dobry.
Mam stronę, do której chciałbym dołączyć inny arkusz stylów gdy będzie ona wyświetlana na urządzeniu z ekranem dotykowym.

<link rel="stylesheet" media="..." href="style.css">

Czy istnieje zapytanie o ekran dotykowy?
Więcej : Zapytania o media | Wyświetlone : 1739 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Sposób na kompresowanie obrazków przez dost. Internetu mobil

Witam.
Chciałbym, żeby wszyscy wchodzący na moją stronę mogli oglądać grafikę w oryginalnej rozdzielczości. Dostawcy Internetu mobilnego stosują kompresję plików graficznych. Niewielu użytkowników takiego Internetu wie, że może ustawić ustawić wielkość kompresji lub ją usunąć. Moja strona ma na celu prezentację zdjęć, dlatego przeglądanie jej z zastosowaniem kompresji nie ma sensu.
Czy twórca strony internetowej może wymusić ładowanie bez ingerencji w transmisję. Ja stosuję Protokół SSL, ale ma to swoje wady, nie mogę dołączać zewnętrznych ...
Więcej : Sposób na kompresowanie obrazków przez dost. Internetu mobil | Wyświetlone : 2370 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Animowane menu nawigacyjne

Witam.
Na swojej stronie zrobiłem animowane menu. Wykonałem je według opisu zamieszczonego w książce "JavaScript i jQuery - nieoficjalny podręcznik". Na moim komputerze działa prawidłowo, natomiast, gdy oglądam stronę w Internecie (http://www.galeriamodelarska.pl) widzę, że menu najpierw jest widoczne w postaci listy, dopiero po chwili ustawia się w zakładki jedna obok drugiej. Przeglądając różne strony w Internecie nigdy takiego efektu nie zauważyłem.

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
...
<script src="skrypty_js/jquery-1.6.3.min.js"></script>
<script ...
Więcej : Animowane menu nawigacyjne | Wyświetlone : 6156 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Języki JavaScript i VBScript


Responsive design

Witam
szukam jakiegoś darmowego, internetowego kursu RWD. Czy ktoś mógłby coś polecić?
Więcej : Responsive design | Wyświetlone : 2919 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


emaile marketingowe w html specyfikacje a programy pocztowe

Witajcie

Przygotowuje się do projektowania emaili marketingowych na potrzeby pewnej kampanii

Czy wiecie gdzie znajdę specyfikacje zgodności znaczników i ccs z programami pocztowymi i webmail?
Więcej : emaile marketingowe w html specyfikacje a programy pocztowe | Wyświetlone : 2166 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Gradienty

Dzień dobry.
W arkuszu stylów mam takie wpisy:
html, body { background-color: #c0c;
background-image: repeating-linear-gradient(#c0c 0, #c0c 10px, #c3f 10px, #c3f 20px);
color: #fff;
margin: 0;
padding: 0;
border: 0;
text-align: center;
font-family: arial, tahoma, calibri, verdana, helvetica, 'times new roman', sans-serif;
font-size: 14px }
...
#topfotki { width: 940px;
min-height: 1000px;
margin-left: auto;
margin-right: auto;
background-color: #c0c;
background-image: repeating-linear-gradient(#c0c 0, #c0c 10px, #c3f 10px, #c3f 20px)}
...
#menu, #podmenu { background-color: #c0c;
background-image: repeating-linear-gradient(#c0c ...
Więcej : Gradienty | Wyświetlone : 2531 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Jak zainstalować Apacha i PHP w Windows.

Dzień dobry.
Chcę nauczyć się pisania skryptów w PHP. Wiem już, że do tego muszę zainstalować na swój komputer program Apache i PHP. Przeszukiwałem w tym celu internet, jednak nie na wszystkie pytania znalazłem odpowiedzi.
Na stronie: http://httpd.apache.org/download.cgi#apache24 znalazłem między innymi dwie pozycje:
• Source: httpd-2.4.6.tar.bz2
• Source: httpd-2.4.6.tar.gz .
Przypuszczam, że ...
Więcej : Jak zainstalować Apacha i PHP w Windows. | Wyświetlone : 6235 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...


Szukam sposobu na prawidłowe wyświetlanie w IE7

Dzień dobry.
Moja strona wyświetla się prawidłowo w większości używanych przeglądarek. Problem mam tylko z IE7.
1. Poziome linie <hr> w różnych kolorach powinny się stykać, a w IE7 rozjeżdżają się.
2. Dwie tabelki. Dolna z użyciem overflow (z suwakiem) powinna pasować do górnej. W IE7 są jednak przesunięte.
Problemów było więcej, ale się z nimi uporałem. Straciłem już jednak cierpliwość i szukam innego sposobu.
Pytanie jest takie: czy można zrobić osobny arkusz css i ...
Więcej : Szukam sposobu na prawidłowe wyświetlanie w IE7 | Wyświetlone : 2040 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron