Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 20 października 2019, o 10:40

Nowości Nowości na HTML i tworzenie stron WWW

Mapa strony HTML i tworzenie stron WWW » Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.


Baner

Więcej : Baner | Wyświetlone : 1955 | Odpowiedzi : 1


Czy dobrze robie?

Więcej : Czy dobrze robie? | Wyświetlone : 6336 | Odpowiedzi : 11


"ramka" wokół obrazka ktory jest linkiem kiedy nac

Witam!
Gdzies kiedys czytalem jak sie tego pozbyc za pomoca CSS ale .... zapomnialem jak i gdzie to czytalem :-)))
Sytuacja jest zobrazowana pod: http://www.wszib.edu.pl/redesign/ - kiedys nacisniemy na jakis link: np. logo "czapka" w lewym gornym rogu (choc pod tym linkiem jeszcze nic nie ma :-))) a potem wrocimy do poprzedniej strony - wokol "czapki" jest takie brzydkie ...
Więcej : "ramka" wokół obrazka ktory jest linkiem kiedy nac | Wyświetlone : 9066 | Odpowiedzi : 8




Przerywane linie?

Więcej : Przerywane linie? | Wyświetlone : 4191 | Odpowiedzi : 3


wyswietlanie i ukrywabie obszarów

Witam!!
Chcę osiągnąc taki efekt:
po najechaniu myszką na obrazek- "menu_pliki/galeria.jpg" ma się pojawić tekst -id="warstwagal"
I taki skleciłem skrypt - (ale nie działa :cry: )

<style type="text/css">
#warstwagal{visibility: hidden;}
</style>
<script type="text/javascript">
<!--
var layerRef="", styleSwitch="";
function init (){
if (navigator.appName == "Netscape"){
var layerRef="document.layers";
var styleSwitch="";
}else{
var layerRef="document.all";
var styleSwitch=".style";
}
}

function pokazObszar(warstwagal){
eval(layerRef +''+styleSwitch+'.visibility="visible"');
}
function ukryjObszar(warstwagal){
eval(layerRef +''+styleSwitch+'.visibility="hidden"'); ...
Więcej : wyswietlanie i ukrywabie obszarów | Wyświetlone : 3636 | Odpowiedzi : 2


<TABLE HEIGHT="100%"

Teraz nowy problemik.

W jednej tabeli druga.

Pierwsza tabela ma ustalony rozmiar pionowy na 100% i w całości wypełnia ekran. Druga umieszczona wewnątrz też ma 100% i tego nie wykonuje.

Czemu?

Jak temu zaradzić.
Więcej : <TABLE HEIGHT="100%" | Wyświetlone : 4052 | Odpowiedzi : 2


ładowanie strony

Więcej : ładowanie strony | Wyświetlone : 6657 | Odpowiedzi : 11


załącznik przez mailto

Więcej : załącznik przez mailto | Wyświetlone : 7730 | Odpowiedzi : 3


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron