Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 22 sierpnia 2019, o 20:56

Nowości Nowości na HTML i tworzenie stron WWW

Mapa strony HTML i tworzenie stron WWW » Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.

FLASH - Płynna zmiana obrazków

Więcej : FLASH - Płynna zmiana obrazków | Wyświetlone : 2738 | Odpowiedzi : 0


Wstawianie pliku flash

Witam, mam problem z wstawionym plikiem flash w xhtml/ccs.
IE i Firefoks, widzą to poprawnie, a Opera 9.50, już nie. Czy istnieje inny sposób wstawiania takiego pliku, niż podstawowy typu:

<div id="gal"
<object classid="clsid:d27cdb6e-ae6d-11cf-96b8-444553540000" codebase="http://fpdownload.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0"
width="636" height="490" id="CC8680327" align="middle">
<param name="movie" value="w4.swf"/>
<param name="quality" value="high" />
<param name="FlashVars" VALUE="xmlfile=w4.xml"/>
<param name="scale" value="noscale" />
<param name="salign" value="lt" />
<param name="bgcolor" value="#ffffff" />
<param name="wmode" value="transparent" />
<embed src="w4.swf" quality="high" bgcolor="#ffffff" width="636" height="490"
name="CC8680327" wmode="transparent" scale="noscale" salign="lt" ...
Więcej : Wstawianie pliku flash | Wyświetlone : 2070 | Odpowiedzi : 0


CSS - centrowanie strony w IE

Witam...
To moje raczkowanie w CSS.
Mój problem polega na tym, że strone dopasowaną do rozdzielczości 800x600, chciałbym wycentrować za pomocą polecenia:

margin-left: auto;
margin-right: auto;


Stronę optymalizuję dla przeglądarki Opera, i wszystko pieknie gra. Natomiast IE niestety wysypuje sie i przyciąga mi cały szablon do lewej krawędzi. Jak zmusić IE aby wycentrował mi stronę i zarazem żeby to działało w innych przeglądarkach. Chciałbym uniknąć pisania w HTML-u , czyli

<div align="center"></div>

Ta komenda oczywiście ...
Więcej : CSS - centrowanie strony w IE | Wyświetlone : 5552 | Odpowiedzi : 4


Muzyka na bloga

Witam! Mam blog ma onet.pl i chcę tam zamontować piosenkę mp3 Cara mia i nie wiem jak :x tzn kod by się znalazł jakoś, ale nie wiem na jaki serwer wrzucić tę piosenkę żeby potem umieścić ją w kodzie html a potem wgrać na forum. :roll:
Więcej : Muzyka na bloga | Wyświetlone : 2506 | Odpowiedzi : 1


Przesunięte komórki w prostej tabeli - jak to poprawić?

Witam szczególnie serdecznie bo to mój pierwszy post tutaj - pozdrawiam wszystkich :)

No ale przejdźmy do sedna....

kod jak poniżej....

http://www.novumgrom.pl/www/allegro/d.html

1. Jak uzyskać jednolity wyglad pod operą (wyświetlającą prawidłowo) , IE i mozzilą ??
2. Jak przesunąć prawe komórki od "bezpieczeństwo" w górę ?

jak widac do wykorzystania na allegro .... wiec trzeba pamietac o tych ich obostrzeniach....
Więcej : Przesunięte komórki w prostej tabeli - jak to poprawić? | Wyświetlone : 1895 | Odpowiedzi : 1






Obramowianie hiperłącza

Poszukuje skryptu dzięki któremu możliwe będzie usunięcie obramowania hiperłącza powstającego po kliknięciu na link. Chodzi o obramowanie z kropek powstające przy klikaniu linku. Bardzo źle to wygląda na jasnym tle strony dlatego szukam sposobu na pozbycie się tego. Za szybka odpowiedz z góry dziękuje.
Więcej : Obramowianie hiperłącza | Wyświetlone : 2977 | Odpowiedzi : 4


Położenie listy wyliczeniowej

Więcej : Położenie listy wyliczeniowej | Wyświetlone : 2019 | Odpowiedzi : 1


divy obok siebie, w pionie i w poziomie

Witam,

Może ktoś mi coś podpowiedzieć nt. użycia odpowiednich komend w css, tak aby divy o różnej wysokości, ustawione byłyby obok siebie w pionie i w poziomie.

Coś takiego jak jest na http://www.agito.pl/?switch=offer&action=categories

Tam właśnie kategorie są ciekawie przedstawione, przez co zajmuje to mało miejsca.

Z góry dzięki za jakąkolwiek podpowiedź
Pozdrawiam
Więcej : divy obok siebie, w pionie i w poziomie | Wyświetlone : 4617 | Odpowiedzi : 3


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron