Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 18 sierpnia 2019, o 05:36

Nowości Nowości na PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Mapa strony PHP, Perl, SQL, CGI, XML... » Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Szukam CMS podobnego do e-prawnik

Szukam pilnie software bardzo podobnego do tego na jakim funkcjonuje serwis www.e-prawnik.pl. Czy ktoś wie gdzie coś takiego można znaleźć?
Więcej : Szukam CMS podobnego do e-prawnik | Wyświetlone : 2374 | Odpowiedzi : 0


cURL - jak sie za to zabrac?

Chcialbym przy pomocy curla laczyc sie z bankiem np mbankiem czy pkointeligo, zeby sciagac sobie np wyciagi... czy ktos moze to robil?
Więcej : cURL - jak sie za to zabrac? | Wyświetlone : 3596 | Odpowiedzi : 3


Max z tabeli - jak wybrac?

Więcej : Max z tabeli - jak wybrac? | Wyświetlone : 2799 | Odpowiedzi : 2


Wyrazenie regularne w preg_match()

Więcej : Wyrazenie regularne w preg_match() | Wyświetlone : 2606 | Odpowiedzi : 0


litery przypisane cyfrom

Witam, mam pytanko, jakiej/jakich funkcji użyć i jak wykonać coś takiego zeby cyfron przyisac litery, tak jak w telefonie komorkowym, i po wpisaniu kombinacji cyfer zeby pokazalo mi wszyskiem mozliwe metody?

przyklad:
do cyfry 2 sa przypisane: A B C
do cyfry 3 sa przypisane: D E F
do cyfry 4 sa przypisane: G H I

i żeby po wpisaniu w pole formularza cyfr 234 wyświetlilo mi wyniki:

ADG
ADH
ADI
AEG
AEH
AEI
AFG ...
Więcej : litery przypisane cyfrom | Wyświetlone : 5215 | Odpowiedzi : 6


Jak policzyć litery i wyrazy w tekście z pliku

Witam!
Czy mógłby ktoś podać gdzie szukać info lub najlepiej gotowego wzoru na wyliczenie liter i wyrazów z tekstu w zew pliku?
Z góry serdecznie dzienkuję!
Kuros.
Więcej : Jak policzyć litery i wyrazy w tekście z pliku | Wyświetlone : 2681 | Odpowiedzi : 1




wyświetlanie plików txt z katalogu! Need help

Chce aby każdy następny, nowo wczytany dokument był oddzielony linią, bądź napisany w nowej lini. Jakieś pomysły?

Kod wygląda tak:

<?
$sciezkadokatalogu = "grafika/";
$f = opendir($sciezkadokatalogu);
while (false !== ($plikitekstowe = readdir($f))) {
if (eregi(".(txt)$",$plikitekstowe)) include("$sciezkadokatalogu$plikitekstowe");
}
closedir($f);
?>
Więcej : wyświetlanie plików txt z katalogu! Need help | Wyświetlone : 4634 | Odpowiedzi : 6


Problem przy weryfikacji formularza.

Witam
Mam mały problem. Pisze program z sesjami opartymi na bazie danych.
A więc mój problem jest taki, że stosuje sprawdzanie wpisania prawidłowych danych do formularza. I JavaScript mi ładnie je obsługuje tylko jeśli klikam na przycisk Rejestruj użytkownika to jeśli są nieprawidłowe informacje powinien mi wyświetlić informacje, które pola są złe i zostawić dobrze wpisane dane. Niestety w sesjach na bazie danych nie wiem jak to zrobić :( działa mi skrypt tylko do polowy. ...
Więcej : Problem przy weryfikacji formularza. | Wyświetlone : 2787 | Odpowiedzi : 1




 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron