Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies.
Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.
Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.
Właśnie wrzuciłem na stronkę testową wersję płaskiej bazy. W chwili obecnej ma pewne ograniczenia, ale pracuję nad dodaniem nowych funkcji. Starałem się napisać funkcje tak, żeby były zbliżone do mysql więc z większością nie powinno być kłopotu. Pliki do pobrania tutaj.
Potrzebuję, aby wykonując funkcję include(...) cały jej wynik został przypisany do jakiejś zmiennej! Wiem, że w tym pliku, który jest dołączany funkcją include musi być return... i wtedy to co return będzie zwracał zostanie przypisane do zmiennej, w innym przypadku do zmiennej zostanie przypisane "1". Niestety nie mogę umieszczać w każdym pliku, który includuję funkcji return :( Proszę o pomoc, w jaki inny sposób mógłbym to ...
Poszukuję gotowego skryptu obsługującego SUBSKRYPCJĘ bez obsługi MySQL.
Wskazane możliwości:
1. Dodawanie i usuwanie adresu
2. Zanim system przyjmie nowy adres, wysyła pod wskazany e-mail list i czeka na jego potwierdzenie. Gdy potwierdzenie jest dodaje email, zaś dgy nie ma, to np. po 7 dniach usuwa adres.
3. Kontrola, czy email nie jest już dodany (usunięty)
4. Potwierdzanie przyjęcia w poczet subskrybentów
5. Podziękowanie za subskrypcję (w przypadku usunięcia adresu)
6. Rozsyłanie listów ...
Czy aby napisać tzn. webmaila konieczna jest instalacja bibloteki imap, czy
można napisać skrypty realizujące to zadanie przy pomocy podstawowych
instukcji zaszytych w PHP ??
Czy znacie jakieś darmowe serwery, które mają możliwość używania funkcji IMAP ??
Jak prawidłowo zainstalować IMAP na domowym komputerze.
Używam krasnal.serv!
Mam potrzebę uruchomienia portalu na stronie.
W sieci znalazłem kilka takich systemów.
Czy możecie mi poradzić, który z nich wybrać ?
Konieczne jest, aby system był polski lub całkowicie spolszczony.
Dokumentacja, polska lub angielska.
No i najważniejsze: Wasze doświadczenia, opinie, Wasze zdanie
Znalazłem: jportal, phpnuke, mambo ... i pewnie jest jeszcze wiele innych.
Witam
Mój problem jest następujący: mam mini wyszukiwarkę w bazie danych o zawodnikach, chcę wyszukać zawonika według jego nazwiska lub imienia. W wypadku, gdy nie bedzie rekordu z takim zawodnikiem skrypt powinien wyświetlić info o braku zawidnika. Jak to zrobić?
Mam obecnie taki kod:
<?php
$polaczenie = mysql_connect("127.0.0.1","$login_mysql","$haslo_mysql") or die ("Nie mogę nawiązać poł?czenia z bazą danych!");
$wybierz = mysql_select_db("$baza_zawodnicy",$polaczenie) or die ("Nie mogę wybrać tabeli!");
$sql="SELECT * FROM $tabela where zawodnik_nazwisko LIKE '%$pytanie%' OR ...
Pytanie brzmi, czy używając skryptów z licencją GAL, można tworzyć własne w wersji komercyjnej ?
Mam do napisania skrypt, który ma pracować z szablonami, i FastTemplate wydaje się całkiem rozsądną propozycją. Niestety, nie rozumiem (powiedzmy) treści licencji :|