Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 23 października 2019, o 01:52

Nowości Nowości na PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Mapa strony PHP, Perl, SQL, CGI, XML... » Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Template'y - problem z rekursywna zamiana znacznikow...

Witam
Mam problem :/

Mam plik - template, ktory wyglada tak:
-------
<html>
<#dupajas>
</html>
-----
i chcialbym aby w petli for gdzie $a rosnie od 0 do 6
zamienial <#dupajas> z tego pliku template na wartosc $a i
zapisywal zmieniony plik template do pliku $a.html

------
$template=file('index.tmpl');
for ($a=0;$a<6;$a++)

{
$plik=fopen("$a.html",'a');
fputs($plik,$template);
str_replace("<#dupajas>",$a,$plik);
fclose($plik);
}
------
to narazie to do czego doszedlem, zapisuje jakies glupoty i nie zamienia nic :/
Prosilbym o pomoc... TIA
Więcej : Template'y - problem z rekursywna zamiana znacznikow... | Wyświetlone : 3849 | Odpowiedzi : 1


autouzupełnianie == zle

Więcej : autouzupełnianie == zle | Wyświetlone : 3836 | Odpowiedzi : 0


Problem z phpMyAdmin

Więcej : Problem z phpMyAdmin | Wyświetlone : 5730 | Odpowiedzi : 4


mysql_fetch_object()

Więcej : mysql_fetch_object() | Wyświetlone : 5075 | Odpowiedzi : 0


refresh formularza

Więcej : refresh formularza | Wyświetlone : 4950 | Odpowiedzi : 2


gdzie sie pojawia ten blad?

Więcej : gdzie sie pojawia ten blad? | Wyświetlone : 2118 | Odpowiedzi : 1


też problem z formularzem

cześć
mam jeszcze jeden problem. Nie potrafię przesłać zawartości formularza przez form do dwóch ramek. Wpisuję forma w taki sposób:
<form method="post" action="dane_pacj1.php" target="dane_pacj">
Czy ktoś mógłby mi napisać czy wogóle da się to zrobić a jeśli tak to jak można to zrobić. Dzięki z góry za informację
Agata
Więcej : też problem z formularzem | Wyświetlone : 4008 | Odpowiedzi : 1


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron