Switch to full style

Teraz jest 16 maja 2025, o 09:47

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Sortowanie JS problem

Mam skrypt do sortowania tabeli ten sam co ten gość.(klik!) I mam takie pytanie: gdzie wstawić reverse() i co ma obejmować żeby sortowało na odwrót?(tzn. zamiast "abc" "cba")
Więcej : Sortowanie JS problem | Wyświetlone : 5837 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

zaokrąglanie w dół

Więcej : zaokrąglanie w dół | Wyświetlone : 10621 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

DIV i zmiana szerokości

Witam,

Chciałem trochę odchudzić napisaną stronkę i zacząłem zagłębiać się w DIV'y CSS i Ajaxa, i tu mam problem !!
Nigdzie nie mogę napotkać informacji czy można i jak to zrobić by użytkownik w jednym z DIV miał możliwość dynamicznej zmiany szerokości - tak jak da się to zrobić we Frame ?

Może ktoś mi to objaśnić ?!
Głowię się już od tygodnia.

Dzięki i pozdrawiam,
Paweł
Więcej : DIV i zmiana szerokości | Wyświetlone : 6364 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

składnia xhtml

Witam:) gdzie mogę wyłączyć składnię dla xhtml? np. przy dodawaniu grafiki wstawiane są odwrotnie slashe i dodawana pałka na końcu.

Pozdrawiam
Więcej : składnia xhtml | Wyświetlone : 7548 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z Ajaxem

Więcej : Problem z Ajaxem | Wyświetlone : 5360 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Wygląd kodu po formatowaniu - Wcięcia

Czołem !

Definiując nowe formatowanie kodu w predefiniowanych ustawieniach formatowania Tidy mamy możliwość zdeklarowania Wyglądu kodu po formatowaniu.
W ustawiniach wcięcia mamy do wyboru:
- tak
- automatycznie
- nie

Jaka jest dokładna różnica między tymi ustawieniami ?
W pliku pomocy nie jest to dokładnie opisane.

Czy istnieje możliwość, aby wcięcia z kodzie pozostały niezmienione ?
Zauważyłem, że bez względu na to, jaką opcję zastosuję wygląd kodu, wcięć i odstępów zawsze jest zmieniany.

Dziękuję za ...
Więcej : Wygląd kodu po formatowaniu - Wcięcia | Wyświetlone : 3684 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Znak & w nazwie schematu formatowania

Witajcie !

Właśnie stworzyłem własny schemat formatowania w zbiorze Tidy i przy tej okazji pojawił się malutki bug, więc postanowiłem go zgłosić.
W nazwie schematu zawarłem znak & ("& w XHTML")
Taka nazwa poprawnie jest wyświetlana w liście ustawień Pajączka:
Obrazek

Jednak po rozwinięciu listy przycisku menu widzimy podkreślnik:
Obrazek

Na pasku stanu nazwa jest również poprawna:
Obrazek

Podejrzewam, że komponent rozwijanej listy odczytuje znak & jako definicję skrótu klawiszowego alt+x i stąd takie zachowanie. ...
Więcej : Znak & w nazwie schematu formatowania | Wyświetlone : 3793 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

kolorowanie składni w ciągu ?

Więcej : kolorowanie składni w ciągu ? | Wyświetlone : 4067 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Jak zrobić quiz?

Więcej : Jak zrobić quiz? | Wyświetlone : 7359 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039