Switch to full style

Teraz jest 21 maja 2025, o 15:24

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Problem z serii Mozilla a HTML

Korzystam z dwóch przeglądarek, Mozilli i Internet Explorer'a.
Tworzę stronę i gdy już wszystko było gotowe, wrzuciłam ją na serwer, wcześniej usunęłam poprzednią, starą wersję index.html.
Gdy wchodzę na stronę przez IE, wszystko jest w porządku, tymczasem Mozilla cały czas widzi starą wersję strony. Po usunięciu wszystkiego z serwera IE słusznie "nie może znaleźć strony", podczas gdy Mozilla nadal otwiera starą stronę, mimo, że na serwerze NIC nie ma.
Proszę o pomoc!
Pozdrawiam,
Więcej : Problem z serii Mozilla a HTML | Wyświetlone : 4036 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Niezbędnik Komputer Świata 4/05

(PEŁNA WERSJA!)Supełek str.10, dosyć obszerny artykuł, kilka porad i wskazówek jak korzystać z Supełka NxG 1.8.
Pajączek 5 Pro v.5.1. Redakcja chwali ogólnie cały program.
Więcej : Niezbędnik Komputer Świata 4/05 | Wyświetlone : 7154 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Wysyłanie formularza w załączniku maila

Witam.
Mam pytanie, czy ktoś z Was zna skrypt, który pomógłby mi w zaprojektowaniu formularza tak, aby po jego wypełnieniu na stronie można byłoby przesłać go jako załącznik w mailu.
Otóż posiadam bardzo rozbudowany kwestionariusz ankiety, którego budowa jest nazbyt skomplikowana i przypisywanie poszczególnym polom nazw wydaje się raczej pracochłonne i chyba nieuzasadnione. Wyklucza to przesłanie go mailem stosując w tym celu znanego z Pajączka kreator wysyłania formularza pocztą.
Pozdrawiam.
Robert
Więcej : Wysyłanie formularza w załączniku maila | Wyświetlone : 3134 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Formularz HTML+PHP=problem z IE

Chciałem skorzystać z form2mail (skrypt PHP do wysyłania treści formularzy na e-mail) i wszystko byłoby ok gdyby nie jednen problem. Mianowicie skrypt działa i przekazuje na wskazany e-mail informacje zawarte w formularzu gdy wypełniany jest za pośrednictwem OPERY ale wypełniony za pośrednictwem IE e-mail przychodzi pusty (widać tylko sam IP).
Proszę o pomoc

Ps. skrypt jest do ściągnięcia na http://www.webinside.pl/skrypty/9
bezpośredni link do skryptu http://www.webinside.pl/download/pobierz.php?id=128
Więcej : Formularz HTML+PHP=problem z IE | Wyświetlone : 2676 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

funtest nie działa

Napisałem sobie w php program wzorowany na funte'scie. Jednak nie wyświetla on poprawnego wyniku, nie wiem czemu. u mnie na serwerze domowym (używam krasnala) all jest ok, ale już w internecie nie działa. Ten funtest wraz z kodem jest na http://www.juri.za.pl/downloadfuntest.html
Gdzie jest błąd...co jest nie tak...??
Z góry dzięki za pomoc!
Pozdro, dexter!
Więcej : funtest nie działa | Wyświetlone : 2571 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Obrazek i biała przestrzen

Witam dopiero zaczełem sie tym interesować i robie sie czerwony bo nigdzie nie moge znaleść jak sie tego pozbyć amianowicie jak wklejam obrazek to mam białą ramke dookoła (marginesy) jak je wyeliminować bo przez nie nie moge ładnej grafiki zrobić bo sie nie stykaja fotki prosze o szybką i jasną odp z góry dzieki :-)
Więcej : Obrazek i biała przestrzen | Wyświetlone : 3413 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Jezdem back :)

Czoł(g)iem!

Wróciłem :mrgreen: - różne sprawy różniste (a nawet nie tyle same one co ich natłok) spowodowały, że przez parę miesięcy mnie nie było tutaj. Teraz wracam, bom się stęsknił okrutnie i zioram co i zacz. Tematów potwornie dużo nie przybyło (na szczęście - da się przejrzeć), Reggi straszy nową fotką :lol: , Lemur jak zwykle czujny jak ...
Więcej : Jezdem back :) | Wyświetlone : 7331 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Konwersja " na \" (PHP i MySQL)

Witam
Mam taki problem. :cry:
za pomaca pliku wsadzam dane do bazy mysql'a
a_model <- kolumna modeli w pliku. (rozdzielany tabulatorem)
model <- pole w tabeli (MySQL)

czyli:
a_model = model

A moj problem jest nastepujacy.
Czasami sie zdaza, ze w modele zawieraja " i potrzebuje zmienic na \" inaczej wywala mi blad SQL :(
I ...
Więcej : Konwersja " na \" (PHP i MySQL) | Wyświetlone : 4068 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

obramowanie ramek

Cześć,
Mam pewien problem - mianowicie nie potrafię usunąć obramowania ramek :(
Zarówno w IE jak i w Mozilli pojawia się białe obramowanie ramek - jak je usunąć ??
Będę wdzięczna za pomoc
Więcej : obramowanie ramek | Wyświetlone : 2923 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039