Switch to full style

Teraz jest 22 maja 2025, o 19:15

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

[HTML] Przesłanianie elementów formularza inną warstwą

Jak zrobić by elementy formularza (select, input) zasłonić innym elementem (div).
Robię coś w rodzaju menu. Na jednej warstwie (div) mam elementy do wprowadzania danych.
Kiedy opuszczam na niego drugi div to pierwszy div zostaje przesłoniety ale jego elementy nie.
Z góry dziekuję za pomoc.
Więcej : [HTML] Przesłanianie elementów formularza inną warstwą | Wyświetlone : 6340 | Odpowiedzi : 7 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

MySQL i WebServ

Mam taki problem jak zalozyc Baze MySQL na webservie czytalem na stronie webserva ale i tak nie umiem moze mi ktos to wytlumaczyc
Więcej : MySQL i WebServ | Wyświetlone : 4573 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Pającek i sftp

Czy w najnowszym pajączku zaimplementowany jest sftp ?? Czy trzeba niestety korzystac z innego programu :( (co jest dosc kłopotliwe). Pozdrawiam.
Więcej : Pającek i sftp | Wyświetlone : 3710 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

SQL - pierwsze kroki - wychodzimy z domu :: cz. II

Gdy dodaje drugiego usera to ten pierwszy nei moze sie zalogowac... co tam trzeba w kodzie zmienic ?? Bo chcialbym to przerobic na logowanie do strony :]

I jezeli dalbym na stronie do logowanie, to jak zrobic zeby np. panel usera byl dostepny tylko dla zalogowanych ??

PS. da sie to polaczyc z forum ?? znaczy zeby uzytkownicy na forum byli ci sami co na stronie ?? (uzywam IPB)
Więcej : SQL - pierwsze kroki - wychodzimy z domu :: cz. II | Wyświetlone : 2341 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

dziwna anomalnia

Więcej : dziwna anomalnia | Wyświetlone : 3464 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

standardy w3

Więcej : standardy w3 | Wyświetlone : 4212 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

odsyłacze do gier

Więcej : odsyłacze do gier | Wyświetlone : 3546 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

php w plikach .html

do tej pory pisząc skrypty php na stronie zapisywałem je w plikach z rozszerzeniem .php, ostatnio zapisałem je w rozszerzeniu .html i ku mojemu zdziwieniu skrypty się nie wykonywały!

Ktoś wie w czym leży przyczyna tego?
Więcej : php w plikach .html | Wyświetlone : 4591 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

opis zawartosci strony!

czesc mam problem...nie moge znalesc polecenia na opis zawartosci strony...moze ktos umie mi pomoc????
z gory dziekuje za wyrozumilosc pozdrawiam.
Więcej : opis zawartosci strony! | Wyświetlone : 3335 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Powolny edytor

Zastanawiam sie jakie sa wymagania pajaczka i czy moj hardware (AMD 900Mhz, 512MBRAM, winXP) moze kulec przy zwyczajnym edytorze HTML. Ale po kolei.

Od poczatku zauwazylem ze po kliknieciu w edytorze slychac w glosnikach "click", i doslownie na moment wszystgo zastyga (jest mala zwiecha) to samotyczy sie edycji z klawiatury, ogolnie uzywanie klawiszy.

Popewnym czasie edycja staje sie denerwujaca.

Pierwsze co przyszlo mi do glowy to, to ze edytor przerabia kod ktory edytuje i poruwnoje ...
Więcej : Powolny edytor | Wyświetlone : 3719 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039