Switch to full style

Teraz jest 4 maja 2025, o 09:50

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Auto odwracanie zdjęć

Teraz już chyba większość aparatów cyfrowych zapisuje orientacje aparatu podczas robienia zdjęcia w samym pliku graficznym. Jeśli mamy sporo zdjęć np. z wakacji odwracanie ich ręcznie jest uciążliwe. Proponuje zastanowić się nad dodaniem takiej funkcjonalności do Galernika. Przetestować takie rozwiązanie można np. instalując sobie trial programu ACDSee. Co Wy na ten pomysł?
Więcej : Auto odwracanie zdjęć | Wyświetlone : 5741 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

Otwieranie okna przeglądarki po enter

Witam,

Przepraszam za dziwne pytanie, ale:
mam kilka dokumentów do edycji, które obsługiwałem do tej pory otwierając enterem z pola "moje serwisy", po edycji zaś zamykam je ctrl+F4

Otóż po zainstalowaniu najnowszej wersji taka możliwość otwarcia pliku enterem gdzieś się zapodziała, natomiast uruchamia mi się przeglądarka z podglądem tej strony, którą muszę zamykać i dopiero powracać do pajączka. Jest to bardzo uciążliwe, bo plików mam nieraz bardzo dużo, i niewygodnie mi jest otwierać je myszką. ...
Więcej : Otwieranie okna przeglądarki po enter | Wyświetlone : 3957 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem z wyświetlaniem strony w pajączku- podgląd

Witam,

mam problem uczę się xhtml-a z fajnej strony wszystko niby dobrze, ale w pajączku nie mogę otworzyć swojej pracy, którą robię. W momencie gdy korzystam z gotowego szablony wszystko jest ok, ale gdy tylko robię stronę poprzez html to nie wyświetla mi się w podglądzie, tylko widać wszystkie znaczniki. Korzystam z tej ramy dokumentu:

<!DOCTYPE html
PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml" xml:lang="pl" lang="pl">
<head>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-2" />
<meta name="Description" ...
Więcej : Problem z wyświetlaniem strony w pajączku- podgląd | Wyświetlone : 6908 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

Konwersja filmu do płyty DVD z menu

Konwersja do DVD w programie AVS Video Converter obejmuje kilka prostych kroków:

Krok 1: uruchamianie i wybór pliku do konwersji
Proszę uruchomić program AVS Video Converter. Następnie należy załadować plik video do programu poprzez kliknięcie przycisku PRZEGLĄDAJ.

Krok 2: wybór parametrów konwersji
W kolejnym kroku trzeba ustawić parametry konwersji: proszę kliknąć przycisk NA DVD na pasku narzędziowym głównego okna oraz wybierz profil konwersji rozwijając listę profili, który najlepiej odpowiada Twoim potrzebom.

Krok 3: ...
Więcej : Konwersja filmu do płyty DVD z menu | Wyświetlone : 4851 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

Przeglądarka się zawiesza - otwieranie strony

Nie chce spamować, więc piszę w tym dziale....

Kilka osób zwróciło mi uwagę, że zawiesza się przeglądarka (IE) gdy wchodzi się na stronę.

http://www.arka-misja.pl/arka-tv/

Problem dotyczy tylko przeglądarki IE (u mnie w 8 też jest ten problem) i chyba tylko tego jednego adresu.

Na stronę główną wchodzę i nic się nie wiesza.
=============

Co może być przyczyną i jak pozbyć się tego problemu?
PS. Linki po sprawdzeniu można usunąć.
Więcej : Przeglądarka się zawiesza - otwieranie strony | Wyświetlone : 4626 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

porady.it - szukam programisty do współpracy

Witajcie!

Tworzę stronę http://porady.it i potrzebuję programisty z okolic Warszawy do współpracy. Mam pomysł i wiedzę do tworzenia tego typu serwisu, jednak moje umiejętności programistyczne kończą się na tym co widać na stronie...

Poszukuję programisty, który razem ze mną będzie tworzył ten serwis od początku oraz go rozbudowywał ze mną. Zajmuję się serwisem komputerowym od ponad 10 lat. Zdobyte doświadczenie chcę przenieść częściowo do Internetu.

Osoby chętne proszę o przysłanie zgłoszenia z informacją, na ile ...
Więcej : porady.it - szukam programisty do współpracy | Wyświetlone : 4093 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Problem z podpisami do obrazków w wersji beta

Witam, zauważyłam, że po zainstalowaniu wersji beta przestały się wyświetlać na stronach z obrazkami (miniaturkami oraz dużymi) podpisy pod zdjęciami. Podpisy w dokumencie są, można je edytować, ale co z tego, skoro się nie pokazują w wygenerowanych galeriach. Sprawdzałam w różnych szablonach, i wszędzie jest to samo. Kiedy odinstalowałam wersję beta, wgrałam stabilną - utworzony w beta dokument pokazuje się z podpisami.
Nie wiem, czy to tylko mój problem, czy ktoś inny go też zauważył.
Więcej : Problem z podpisami do obrazków w wersji beta | Wyświetlone : 4146 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

Błąd - Brak opcji 'Wyrównanie różnicy czasu przy synch'

Witam,
Gdzie w Pajączku 5.9.3 jest opcja 'Wyrównanie różnicy czasu przy synchronizacji' plików z serwerem ftp?

Według pomocy opcja powinna być dostępna w 'ustawienia' > 'inne ustawienia' > 'ustawienia sieci i serwerów' > 'serwery ftp' > 'nasz serwis: właściwości serwera', lecz jej tam nie ma.

Opcja jest przeniesiona?
Jeśli jej zabrakło jaki jest klucz rejestru (win xp) odpowiedzialny za to ustawienie? Jeśli tej opcji zabrakło tylko w ustawieniach to powinna działać po ręcznej edycji rejestru. ...
Więcej : Błąd - Brak opcji 'Wyrównanie różnicy czasu przy synch' | Wyświetlone : 4881 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

www.firmosfera.pl - katalog firm z Warszawy i okolic

Wystartował nowy serwis - http://www.firmosfera.pl

Firmosfera.pl to katalog firm skierowany do warszawskich przedsiębiorców. Serwis oferuje właścicielom firm nie tylko załączenie podstawowego opisu firmy, ale również dodanie galerii zdjęć, plików audio i wideo, panoramy oraz wiele innych możliwości reklamowania się wśród użytkowników serwisu.

Użytkownicy serwisu mają możliwość oceniania i komentowania firm, otrzymania newsletterów od firm dodanych jako ulubione.

Zapraszam do obejrzenia serwisu. Proszę o ocenę i sugestie co do wyglądu i możliwości ulepszenia strony.

Z góry ...
Więcej : www.firmosfera.pl - katalog firm z Warszawy i okolic | Wyświetlone : 3794 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039