Switch to full style

Teraz jest 23 maja 2025, o 21:25

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Kopiowanie i zmiana zawartości

Więcej : Kopiowanie i zmiana zawartości | Wyświetlone : 2934 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Co zamiast align?

Heh. Musialem zajrzec i tutaj, ale zastanowilo mnie cos. Czego uzywa sie w stylach, aby "wycentrowac" tabelke (zamiast align="center"), oraz "wycentrowac" komorki w tabelce (nie ich zawartosc) bo z tym radzi sobie text-align. Pozdro
Więcej : Co zamiast align? | Wyświetlone : 9684 | Odpowiedzi : 13 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wesoły błąd w dziale ściągnij

Teraz zauważyłem. "Rozmiar pliku: 1.57 Kb" - czyli rozmiar mojego skryptu to: 1.57 kilo bitów, 8x za mało :lol: Poprawnie powinno być KB: 1.57 kilo bajtów :idea:

Dla tych co piszą downloady dodam jeszcze ciekawostkę:
Krotności zmniejszające rozmiar liczby, czyli kilo, mega, giga, piszemy z dużej litery (K, M, G), a zwiększające rozmiar, np. centy, mili z małej (c, ...
Więcej : Wesoły błąd w dziale ściągnij | Wyświetlone : 9601 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Userzy

Więcej : Userzy | Wyświetlone : 5215 | Odpowiedzi : 5 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Ukrywanie adresu

Mam następujące pytanie: mam alias (np. NAZWA.prv.pl), a strona jest na servie np. wp (NAZWA.webpark.pl). Co zrobić żeby po wpisaniu adresu NAZWA.prv.pl nie pojawił się po chwili na pasku adresu adres NAZWA.webpark.pl i żeby nie pokazał się także na pasku na dole IE.
Więcej : Ukrywanie adresu | Wyświetlone : 3817 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Deklaracja stylów

Więcej : Deklaracja stylów | Wyświetlone : 4823 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Wstawianie identyfikatora (ID)

Więcej : Wstawianie identyfikatora (ID) | Wyświetlone : 12299 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Pajączek 5 NxG

jak edytowac .htpaces

Więcej : jak edytowac .htpaces | Wyświetlone : 2891 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Edytora a pisanie kodu

Więcej : Edytora a pisanie kodu | Wyświetlone : 2797 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Podmiana części tabeli

Więcej : Podmiana części tabeli | Wyświetlone : 3736 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039