Switch to full style

Teraz jest 24 maja 2025, o 20:35

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Powrót do przeszłości (Pająk 2.1.2)

Ostatnio, wiedziony sentymentem, ponownie zainstalowałem sobie Pajączka 2.1.2 (z CD dodanego do PC World Computer w 1999 roku). Czyli Pajączka, od którego zaczęła się moja zabawa HTML-em. Kurcze, brakowało mi tego charakterystycznego, zielonkawego tła, przełączanych zakładek i ogólnie "ciepłego wyrazu twarzy", jaki miał tamten program (4.8.1 przypomina bardziej metalowego robota, podczas gdy 2.1.2 to było żywe zwierzątko). I ten "uroczy" brak kolorowania składni, i niemożność podejrzenia plików jpg, i brak kontroli pisowni... ;-)

Jako, że ...
Więcej : Powrót do przeszłości (Pająk 2.1.2) | Wyświetlone : 4647 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

radio internetowe

Czy jest możliwość założenia radia internetowego na serwerze wirtualnym ( w hostingu) ?
Jeśli tak, to co należy zrobić?
Więcej : radio internetowe | Wyświetlone : 3529 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

DODATKOWE LOGOWANIE NA STRONE

Na początku żeby nie było niejasności proszę o jakiś gotowiec. A więc niedawno powstał serwis ************** na którym do pobrania są gry, programy itp. Chodzi o to że niedługo chcemy wprowadzić kategorię XXX (wiadomo o co chodzi). Chodzi o to żeby po naciśnięciu kategorii pojawiało się okno z loginem i hasłem. Po wpisaniu loginu i hasła powinien się wysyłać e-mail z jednorazowym hasłem dostępu. Chodzi o to żeby jakieś małolaty tam nie wchodziły. I jeszcze ...
Więcej : DODATKOWE LOGOWANIE NA STRONE | Wyświetlone : 4955 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Skróty klawiszowe makrokodów - wada

Więcej : Skróty klawiszowe makrokodów - wada | Wyświetlone : 4372 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

duże Ł w mysql (cmnd)

Więcej : duże Ł w mysql (cmnd) | Wyświetlone : 2369 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Odpalanie serwera

Ostatnio gram sobie w grę, dla której każdy MB RAM'u jest na wagę złota :)
Zanim zagram kasuję wszystkie niepotrzebne procesy, w tym Apacha i MySQL'a, które używają ponad 30 MB (nie wiem ile z tego siedzi w RAM'ie).

Potem gdy wracam do pracy muszę ponownie uruchomić serwer, Apacha mi się udaje, tylko muszę mieć cały czas aktywne okienko konsoli, które mi zajmuje miejsce na pasku narzędzi ...
Więcej : Odpalanie serwera | Wyświetlone : 4895 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Wyszukiwarki

Więcej : Wyszukiwarki | Wyświetlone : 2578 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Proszę o pomoc

Więcej : Proszę o pomoc | Wyświetlone : 3845 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

IP do pliku

Więcej : IP do pliku | Wyświetlone : 4851 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Okienko

Jak zrobić takie okienko co się pojawia na ekranie, no dajmy na to jak kupilismy gazete np. experta czy entera i wkladamy plyte i wyskakuje takie okieneczko. noooo jak? dajcie jakies linki z opisem tego albo nie wiem co bo ja juz normalnie tyle stron przeszukałem w internecie i i nic
Więcej : Okienko | Wyświetlone : 18507 | Odpowiedzi : 21 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039