Switch to full style

Teraz jest 4 czerwca 2025, o 22:09

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

1..2..3..Następne - pytanie o kod

W poście "Podział wyników zapytania sql na strony" pod http://www.creamsoft.com/pajaczek/index.php?name=P ... pic&t=3433 użytkownik pytał o to jak można podzielić wynik zapytania sql na strony ale żeby kod samemu robił dalsze strony 1..2..3. Przeczytałem i postanowiłem zrobić coś takiego. Niestety nie udało mi się. Bardzo proszę o pomoc związku z tym kodem. Chciałbym aby ktoś napisał ten kod. Z góry dziękuję.

PS. Podaję początkowy kod połączenia z MySQL:

$baza="test";
$tabela="wyniki"; ...
Więcej : 1..2..3..Następne - pytanie o kod | Wyświetlone : 2416 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

XML/PHP i XSL a Mozilla

Więcej : XML/PHP i XSL a Mozilla | Wyświetlone : 3433 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Gdzie znaleźć darmowy serwer?

Gdzie mogę znaleźć darmowy serwer HTML?Oprócz onetu i wp.Taki z dużą pojemnością.
Więcej : Gdzie znaleźć darmowy serwer? | Wyświetlone : 4574 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

[Formularz] Reset jako obrazek

Chciałbym aby w formularzu przycisk RESET był formie obrazka. Jak to zrobić?
Więcej : [Formularz] Reset jako obrazek | Wyświetlone : 3099 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

operacje na bazie danych

Witam chciałbym uzyskac nastepujący efet, na php mysql praktycznie sie nie znam .. :(

Mam baze danych nazwijmy ja "baza"
i tabele products products_description
Chciałbym zrobic na ich podstawie cennik:
products_id - numer identyfikujacy dany przedmiot w obu tabelach

products_model - wg tego chciałbym sortować rosnąco produkty 1.2.3.4...itd

products_name - nazwa produktu ktora trzebaby polaczyc z cena products_price

Gdyby ktoś mógł mi pomóc to z góry dzieki ...
Więcej : operacje na bazie danych | Wyświetlone : 4681 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Instalacja SSL dla serwera

Bardzo proszę o pomoc dotyczącą instalacji SSL dla Apache'a. Mam już ściągnięte pliki: OpenSSL w wersji 0.9.7f (najnowsza paczka coś u mnie błąd przy wypakowaniu wywołuje) oraz mod_ssl w wersji 2.8.18-1.3.31. Zainstalowałem Krasnala Serv z http://www.pablo.wzieu.pl/krasnal/KRASNAL-Serv-2.7.exe który posiada APache 1.3.31 i PHP 5.02 ale co dalej? Jak zainstalować OpenSSL i mod_ssl dla systemu Windows 98 SE? Bardzo proszę wytłumaczyć mi krok po kroku. Z góry dziękuję.
Więcej : Instalacja SSL dla serwera | Wyświetlone : 3508 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Co dalej ?

Mam pytanie zasadnicze jeśli znam Html co dalej, jaki jest następny stopień wtajemniczenia i czy pajączek mi w tym pomoże.
Pozdrawiam.
Więcej : Co dalej ? | Wyświetlone : 9219 | Odpowiedzi : 11 | Dział : Dla bardzo początkujących

Mój skrypt ankiety

Właśnie zatwierdzono mój artykuł opisujący działanie autorskiego skryptu sterującego ankietami: "Ankieta - prosty system dla witryny (gotowy skrypt)".

Na niczym się nie opierałem, skrypt jest 100% mój. Nie wiem czy to nowatorskie rozwiązanie, czy ktoś już kiedyś coś podobnego zrobił (jak tak to proszę o linki).

Ale nie to jest istotne, czekam na Wasze wszelkie opinie i pytania na temat tego skryptu. Co jest super, co powinienem poprawić i w ogóle. Każda opinia będzie dla ...
Więcej : Mój skrypt ankiety | Wyświetlone : 17639 | Odpowiedzi : 13 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

grafika z punkatami aktywnymi.

Więcej : grafika z punkatami aktywnymi. | Wyświetlone : 9924 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039