Switch to full style

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 14:59

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

problem i stronka

Więcej : problem i stronka | Wyświetlone : 2551 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Propozycja funkcjonalności

Witam,
Jako że podpowiadanie kodu (zmienne i funkcjie) nie zawsze działa idealnie częstu używam kombinacji Ctrl+C oraz Ctrl+V. Przed tymi klawiszami jednak konieczne jest zaznaczenie odpowiedniej części dokumentu, czyli najczęściej wjechanie na koniec zmiennej (lub na początek) i zaznaczenie jej.

Proponuję ten proces usprawnić przez zastosowania następującej funkcjinalności:
Wjażdżam sobie na nazwę funkcji lub zmiennej, naciskam powiedzmy 2 razy klawisz Ctrl (lub coś innego, szybkiego z lewej ręki - pod prawa są już przygotowane do ...
Więcej : Propozycja funkcjonalności | Wyświetlone : 5361 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Forum

Więcej : Forum | Wyświetlone : 3298 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Jak wyśrodkować stronę w Pajączku????

Jak wyśrodkować stronę w Pajączku????
Proszę o szczegółowy opis:-)
Dzięki
Więcej : Jak wyśrodkować stronę w Pajączku???? | Wyświetlone : 4557 | Odpowiedzi : 5 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

banaliada pewnie ale co tam :)

W jaki sposób wyświetlić zawartość plików txt (o ustalonej strukturze) z danego katalogu na ekranie?

np.:

plik1.txt
"definicja1", "wyjaśnienie definicji1"

plik2.txt
"definicja2". "wyjaśnienie definicji2"

itd....

katalog ma być zwyczajnym worem na pliki,
a po uruchomieniu strony, skrypt sam wyświetla
ich zawartość na ekran.

mam ogólny algo w głowie ale gorzej z realizacją,
nie znam php :(

dziękuję i pozdrówka! :) ...
Więcej : banaliada pewnie ale co tam :) | Wyświetlone : 2280 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

propozycja: opcja publikacji otwartych dokumentów

Witam!

Już kiedyś zgłosiłem taki pomysł, ale chyba nie został zauważony...

Dzisiaj już kilka razy pojawiła mi się potrzeba, by wysłać na serwer (opublikować) zmiany w kilku plikach, które właśnie przeedytowałem.

Teraz muszę każdy plik odnaleźć na zakładce Moje Serwisy i przerzucić go do odpowiedniego podkatalogu w serwisie. Jest to pracochłonne (ale i tak szybsze i bezpieczniejsze niż synchronizacja).

A czy nie byłoby prościej, szybciej, LEPIEJ, gdyby był przycisk publikacji otwartych w edytorze plików? Czyli ...
Więcej : propozycja: opcja publikacji otwartych dokumentów | Wyświetlone : 8593 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Pajączek 5 NxG

pierwsza strona...problemy, pytania...

Witam ! jestem poczatkujacym, wiec prosze o wyrozumialosc ;)
Kilka dni temu stworzylem pierwsza bardzo prosta stronke - jest w trakcie modernizacji...napotkalem po drodze kilka problemow ale jakos sobie z nimi poradzilem...sa jednak nadal takie, ktorych nie wiem jak rozwiazac, jak dla Was to bedzie pewnie pestka :) na poczatek proponuje ja otworzyc i chwile odczekac: ...
Więcej : pierwsza strona...problemy, pytania... | Wyświetlone : 12406 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Dla bardzo początkujących

problem z imagegif()

Więcej : problem z imagegif() | Wyświetlone : 5060 | Odpowiedzi : 6 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039