Switch to full style

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 22:28

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

FORUM

Ja mam takie krótkie i chyba proste pytanie. Co i jak mam zmienić w panelu administracyjnym forum (takim jak to) żeby po lewej stronie pod nazwą użytkownika pojawiał mi się avatar, bo inni narzekają że nie ma takiej możliwości. Sam podałem url strony na którym znajduje się ten obrazek i pojawia on się w profilu, ale koło postu się nie pojawia. Proszę o pomoc
Więcej : FORUM | Wyświetlone : 6501 | Odpowiedzi : 9 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Logowanie

WItam. Mam w bazie MYSQL tabelke z zarejestrowanymi urzytkownikami. Teraz chce zrobić strone z logowaniem.
Więcej : Logowanie | Wyświetlone : 6303 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Dla bardzo początkujących

problem ze skryptem w javie

Więcej : problem ze skryptem w javie | Wyświetlone : 5012 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

Przewijanie w komórce tabeli

Witam!

Przepraszam, że wracam do tematu, który już wcześniej był ale nie mogę go znaleść.

Chodzi mi o to jak zrobić żeby w komórce tabeli określić ścisłe jej wymiary, tekst, który się nie będzie mieścił będzie można przewijać suwakiem.

Z góry dzięki.

Pozdrawiam

Shuwar
Więcej : Przewijanie w komórce tabeli | Wyświetlone : 4459 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Jaki robię błąd

Więcej : Jaki robię błąd | Wyświetlone : 2989 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

obsługa forum?

Wiatm szanownych: znawców, super speców i innych wszystkich napewno lepszych ode mnie !

Mam pytania:

- jak dokleić (dadać) do swojego tematu drugie pytanie?
- jak szukać, czy dany temat był na forum czy nie? ( ludzie róznie nazywają swoje odkrycia ),
- czy jest jakaś ikonka dla prawie zielonych w materii tworzenia WWW itp. aby nie pisać ciągle: ... jestem początkujący, proszę o pomoc, nie wytrząsajcie się na mnie itp.
Może by nadawać forumowiczom ...
Więcej : obsługa forum? | Wyświetlone : 4328 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Drobna propozycja poprawki

Dobrze byłoby, aby Pajączek podczas zapisywania pliku poprzez "Zapisz jako..." używał domyślnego rozszeżenia z dokumentu, z którego wywoływana jest ta funkcja.

Np.
Edytuję plik news.php i chciałbym zapisać go jako news_tech.php

Wywołując "zapisz jako" Pajczek domyślnie przyjmuje rozszeżeniem ".html", więc muszę zmienić typ na php, albo wpisać rozszeżenie dla nazwy pliku.

A tak Pajączek zaproponowałby zapis tego pliku z rozszeżeniem ".php".
Więcej : Drobna propozycja poprawki | Wyświetlone : 3863 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Macromedia Flash

Mam Macromedię Flash MX 2004 i tylko po angielsku i nic nie kapuję w tym programie. Może zna ktoś jakąś stronę z polskim kursem i wie gdzie można pobrać spolszczenie......Byłbym bardzo wdzięczny...
Więcej : Macromedia Flash | Wyświetlone : 3342 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Pauza w skrypcie java.

Więcej : Pauza w skrypcie java. | Wyświetlone : 5876 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

synchronizacja: błąd 451 - co jest nie tak?

Powitać!

Podczas synchronizacji, gdy już wysyłam pliki z listy na serwer pojawia się błąd 451: Append/Restart not permitted, try again later.

Pojawia się to na różnych plikach. Czasem po ponowieniu wykonania kolejki, zmieniają się pozycje, przy których pojawia się ten błąd.

Co ciekawe: z innego klienta FTP (Total Commander), przy tych samych ustawieniach FTP (to samo konto, passive/active - identycznie) - wysłanie pliku nie generuje błędu.
Nie ma wpływu, czy połączenie jest passive czy non-passive, ...
Więcej : synchronizacja: błąd 451 - co jest nie tak? | Wyświetlone : 7148 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039