Switch to full style

Teraz jest 16 maja 2025, o 23:26

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

drukuj stronę

Więcej : drukuj stronę | Wyświetlone : 6788 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

scroll na gorze

Więcej : scroll na gorze | Wyświetlone : 4305 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

wyszukanie fragmentu stringa (Java Script)

Witam.
jest sobie taki przykładowy link:

http://www.jakis_serwer.pl/pliki/nazwa. ... ION/SCRIPT

i ten link może wskazywać na różne pliki (nie tylko DOC, ale np. JS, HTML itp.
Potrzebuję funkcję (JavaScript), która z tego stringa wyciągnie rozszeżenie pliku, które znajduje się po kropce, ale koniec nazwy rozszeżenia kończy się na najbliższym znaku '/' (rozszeżenie nie zawsze musi być 3 literowe).
Z okazji tego, ze nie jestem biegły w programowaniu nie potrafię sobie ...
Więcej : wyszukanie fragmentu stringa (Java Script) | Wyświetlone : 4687 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

scrollowanie tekstu

Witam!
Czy ma ktoś może skrypt służący do przewijania zawartości warstwy??

chodzi o to, aby tekst przewijał się w dół lub w górę na jednej warstwie, a na drugiej w prawo i lewo.

mogą to być odrębne skrypty, jednak muszą działać oba na jednej stronie
oczywiście najlepszy byłby jeden konfigurowalny.

będę bardzo wdzięczny za wszelką pomoc.

Pozdrowionka
Więcej : scrollowanie tekstu | Wyświetlone : 3361 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Nie wiem jak fstawić plik.

Więcej : Nie wiem jak fstawić plik. | Wyświetlone : 3059 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

WWW STUDIO 2004

Więcej : WWW STUDIO 2004 | Wyświetlone : 3686 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Obrazki na stosie - dziura

Nie wiem czy dałem dobry temat. Jeśli nie, to sory.

Mam mały problem z pozycjonowaniem obrazków na stosie. Są 3 zdjęcia w jednej komórce tabeli i mają na siebie nachodzić. Każdy z obrazków jest w oddzielnym DIV'ie, który jest pozycjonowany. No ale niestety, pod spodem zostaje "dziura", która jest równoważna z wysokością 2 ostatnich obrazków. Jak się tego pozbyć?

Dodam, że udało mi się to osiągnąć tylko do Mozillą Firefox. Jak zmusić do tego samego ...
Więcej : Obrazki na stosie - dziura | Wyświetlone : 3293 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

pytam, bo jestem zielony

:cry:
Witam. Jestem kompletnie zielony jesli chodzi o HTML. Chcialbym umiescic na mojej stronie licznik, ale umieszcza sie on automatycznie w miejscu gdzie koliduje z tekstem. Poza tym, gdy chce zmienic "ftc" i "bgc" na inny kod koloru, kolor po wejsciu na strone, nie zmienia sie. Byc moze wklejam ten kod w niewlasciwym miejscu? (na samym koncu, przed HTML). Uzywam prostego programu do stron ...
Więcej : pytam, bo jestem zielony | Wyświetlone : 2886 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

pająk-mozilla

mam nową mozille i mam na swojej testowej stronie wstawiony script"pomógł pajączek". IE go wyświetla a mozille nie?strona zrobiona w pająku5 :?
Więcej : pająk-mozilla | Wyświetlone : 4948 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Edytor graficzny

Czy da sie zaprojektowac,narysowac strone a potem ja pociąć i zapisac jako htm?Jesli tak to jakie program posluzylyby do tego?
Więcej : Edytor graficzny | Wyświetlone : 4080 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039