Switch to full style

Teraz jest 5 maja 2025, o 16:34

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Jak zrobić warstwę ?

Nierzadko spotkać się można z reklamą, która pojawia się nad stroną html (np. w onet.pl - przykład: http://reklama.onet.pl/ads/szablony/onet_szablon_toplayer.html?Submit=Zobacz+przyklad

Jak zrobić taką warstwę ?
Próbowałem przeanalizować kod przykładowej strony, ale ze względu na moją nieznajomość JS spełzło to na niczym.

Może są gdzieś "gotowce" do wykorzystania i testowania ?
Proszę o pomoc.

Pozdrawiam wszystkich, Zbych
Więcej : Jak zrobić warstwę ? | Wyświetlone : 5738 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

General Artistic License

Hejka

Pytanie brzmi, czy używając skryptów z licencją GAL, można tworzyć własne w wersji komercyjnej ?
Mam do napisania skrypt, który ma pracować z szablonami, i FastTemplate wydaje się całkiem rozsądną propozycją. Niestety, nie rozumiem (powiedzmy) treści licencji :|
Więcej : General Artistic License | Wyświetlone : 5304 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Jak rozci±gn±æ tabelê do wysoko¶ci okna - Opera

Czy zna kto¶ magiczny sposób jak zmusiæ Operê do rozci±gniêcia tabeli do wysoko¶ci okna przegl±darki, zachowuj±æ jednocze¶nie prawid³ow± deklaracjê DOCTYPE? Próbowa³em juz ro¿nych sztuk magicznych i wszystko koñczy sie w ten sam sposób...
Więcej : Jak rozci±gn±æ tabelê do wysoko¶ci okna - Opera | Wyświetlone : 5908 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

komentarze javadoc - szybsze wybieranie

Witam,

z rado¶æi± odkry³em, ¿e mo¿na w Paj±czku dodawaæ komentarze w stylu Javadoc. Niestety, nie jest to zbyt wygodne. Korzystam z phpDocumentor http://phpdocu.sourceforge.net/ dla którego domy¶lnym formatem komentarza jest
/** ... */
wiêc je¿eli mam klasê w PHP, to za ka¿dym razem przy wstawianiu komentarza muszê wybieraæ ¿e chcê wstawiæ komentarz Javadoc. Bior±c uwagê sposób w jaki siê to robi (kliknij na maleñkim trójk±ciku obok wielgachnego OK) nie jest to specjalnie wygodne i koñczy siê ...
Więcej : komentarze javadoc - szybsze wybieranie | Wyświetlone : 4533 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

wyszukiwanie i zamiana - b³êdny komunikat

Witam,

trafi³em na tak± rzecz podczas wyszukiwania i zamiany (CTRL + R). Je¿eli rzeczy któr± chcemy zamieniæ nie ma w dokumencie, to po klikniêciu na ZAMIEÑ wy¶wietla siê poprawna informacja:
Wpisany ci±g nie nie zosta³ znaleziony w bie¿±cym dokumencie!
ale ju¿ klikniêcie na ZAMIEÑ WSZYSTKIE skutkuje tekstem:
¯aden tekst nie zosta³ zaznaczony.
eee ? o co chodzi ? czy to pomy³ka czy te¿ ja nie rozumiem g³êbi powy¿szego sformu³owania ? ...
Więcej : wyszukiwanie i zamiana - b³êdny komunikat | Wyświetlone : 5301 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Skrypcik odpowiedzialny za końkursy :)

EHLO,

czy ktoś wie, gdzie można znaleźć jakis fajny skrypcik odpowiedzialny za konkursy on-line? Coś na zasadzie ankiety, pytanie i ileśtam odpowiedzi oraz ew. nie lista wyboru, tylko pytanie i miejsce na odpowiedź.

Dzięki za pomoc.
Więcej : Skrypcik odpowiedzialny za końkursy :) | Wyświetlone : 5359 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Hit Butiku!

Ludzie!!! Właśnie odebrałam miśka w koszulce z nadrukiem CreamSoftware! :D Cudna maskotka - Swietny upominek pod choinke i na różne inne okazje. Może dostarczyć wiele radości. Misiaczek jest słodki i wcale nie taki malutki, poza tym jest w dobrym gatunku i naprawde wart jest swojej ceny. LUDZIE! KUPUJCIE MISIA!!! :lol:
Więcej : Hit Butiku! | Wyświetlone : 6758 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

logowanie

W jaki sposób mozna zrobić aby wpisywane znaki były wyswietlane w formularzu jako np * ,tak jak standardowo dzieje się to przy wpisywaniu haseł do sytemu?
Więcej : logowanie | Wyświetlone : 21407 | Odpowiedzi : 18 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Proszę o poradę dotyczy menu

Mam jakieś menu i teraz wymyśliłem sobie że takie coś żeby strony się szybciej ładowały to wstawie w startowej to w <HEAD> i </HEAD>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
teraz moje pytanie jak zrobić style.css?
otwieram nowy plik wstawiam np to

przepraszam za zaśmiecanie

<STYLE>
BODY { MARGIN-TOP: 0cm; MARGIN-LEFT: 0cm; MARGIN-RIGHT: 0cm; MARGIN-BOTTOM: 0cm; }
TD { COLOR: #000000; FONT-FAMILY: verdana, Helvetica; FONT-SIZE: 8pt; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none }
</STYLE>

<STYLE>
<!--
A.ssmItems:link {color:black;text-decoration:none;}
A.ssmItems:hover ...
Więcej : Proszę o poradę dotyczy menu | Wyświetlone : 7789 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

pomozecie??

sluchajcie mam do napisania prace "wirtualne odtwarzacze plikow muzycznych"
moja goraca prosba o jakies odnosniki do opisow takich odtwarzaczy
bardzo prosze o pomoc
dzieki
Więcej : pomozecie?? | Wyświetlone : 4352 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039