Switch to full style

Teraz jest 7 maja 2025, o 00:33

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Poszukiwany skrót klawiszowy "Rozpocznij wykonywanie ko

Starałem się jak mogłem :)

W całej mojej pracy używam głównie klawiatury, myszą posługuję się tylko wtedy kiedy to niezbędne. Dlatego też pewnym utrudnieniem jest dla mnie brak możliwości przypisania skrótu klawiszowego do czynności którą wykonuję kilkanaście razy na godzinę. Ale przejdźmy do meritum:

Pracuję ostatnio nad serwisem, którego pliki zaraz po edycji wysyłam na serwer. Używam do tego kolejki FTP. Zdefiniowałem sobie skrót klawiszowy dla "Publikuj ...
Więcej : Poszukiwany skrót klawiszowy "Rozpocznij wykonywanie ko | Wyświetlone : 2970 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

powiekszony obraz po najechaniu myszka

chce uzyskac efekt taki jak na tej stronie.
https://www.tp.pl/prt/pl/order/zamowienie_neo/?service_flow_type=new-neo-service&gift=1506&promo=329&service_option=1406&deal_specified_time=803&modem_type=410&service_type=2400=&eShopPortalId=Goo1
po najechaniu na obrazek z klawiatura powieksza sie on. Moze byc tak ze wyswietlana jest miniaturka a po najechaniu kursora otwiera sie inny plik graficzny z ta sama grafika ale w naturalnych rozmiarach. obraz ma byc nad tekstem i wszystkim inny co znajduje sie na strpnoe
Więcej : powiekszony obraz po najechaniu myszka | Wyświetlone : 5823 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

CSS - centrowanie strony w IE

Witam...
To moje raczkowanie w CSS.
Mój problem polega na tym, że strone dopasowaną do rozdzielczości 800x600, chciałbym wycentrować za pomocą polecenia:

margin-left: auto;
margin-right: auto;

Stronę optymalizuję dla przeglądarki Opera, i wszystko pieknie gra. Natomiast IE niestety wysypuje sie i przyciąga mi cały szablon do lewej krawędzi. Jak zmusić IE aby wycentrował mi stronę i zarazem żeby to działało w innych przeglądarkach. Chciałbym uniknąć pisania w HTML-u , czyli

<div align="center"></div>

Ta komenda oczywiście ...
Więcej : CSS - centrowanie strony w IE | Wyświetlone : 9177 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Muzyka na bloga

Witam! Mam blog ma onet.pl i chcę tam zamontować piosenkę mp3 Cara mia i nie wiem jak :x tzn kod by się znalazł jakoś, ale nie wiem na jaki serwer wrzucić tę piosenkę żeby potem umieścić ją w kodzie html a potem wgrać na forum. :roll:
Więcej : Muzyka na bloga | Wyświetlone : 4879 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Edytor - wciecia spacje zmiast tab

Witam,
Korzystam z pajaczka do edycji specyficznego kodu CMS-ow opratego na na wlasnej skladni + html (szablony) - WebGUI.
Na razie nie mam czasu na utworzenie wlasnego schematu formatowania a dostepne rozwalaja mi kod (cms - nietypowe znaczniki np. <tmpl_if image1.url>).

Czy jest mozliwosc ustawienia zeby wciecia byly wstawiane jako spacje a nie jako tab?

System CMS po wprowadzeniu szablonu usuwa mi wszystkie tabulacje tak wiec przy reedycji mam kod bez wciec... ...
Więcej : Edytor - wciecia spacje zmiast tab | Wyświetlone : 3486 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

WYSIWYG - dynamiczny podgląd

Witam próbowałem znaleźć informacje na ten temat ale nie mogłem :( . Wiem że jest edytor wizualny i wszystko fajnie ale mam problem. Np. szukam jakiegos konkretnego obrazka i ciezko mi w kodzie go znaleźć więc chciałbym go zaznaczyć na podglądzie i zeby zaznaczyl mi sie od razu kawałek kodu. Podobnie jest w Dreamweaver. Nie wiem czy wogóle taka funkcja jest dostępna w pajączku ale mam nadzieje ...
Więcej : WYSIWYG - dynamiczny podgląd | Wyświetlone : 3424 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

jak opublikować galerię zdjęć Galernika w Republice?

WITAM wszystkich forumowiczów! Zakupiłem program "Galerrnik" dołączony do numeru specjalnego pisma Komputer Świat w nadzieji że łatwo i przyjemnie założę galerię internetową. Korzystając z opcjii "Publikuj w internecie" przesłalem z powodzeniem zdjęcia na serwer Onetu i Republiki gdzie założyłem sobie konto. Ale teraz nie wiem co mam dalej zrobic aby zadziałała stronka o moim adresie diabel2008.republika.pl. Chcialbym aby wyglądała jak jedna z galerii programu Galernik. Jesli ktoś bylby w stanie mi pomóc, bardzo proszę. Czy ...
Więcej : jak opublikować galerię zdjęć Galernika w Republice? | Wyświetlone : 6107 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Inne nasze programy

Przesunięte komórki w prostej tabeli - jak to poprawić?

Witam szczególnie serdecznie bo to mój pierwszy post tutaj - pozdrawiam wszystkich :)

No ale przejdźmy do sedna....

kod jak poniżej....

http://www.novumgrom.pl/www/allegro/d.html

1. Jak uzyskać jednolity wyglad pod operą (wyświetlającą prawidłowo) , IE i mozzilą ??
2. Jak przesunąć prawe komórki od "bezpieczeństwo" w górę ?

jak widac do wykorzystania na allegro .... wiec trzeba pamietac o tych ich obostrzeniach....
Więcej : Przesunięte komórki w prostej tabeli - jak to poprawić? | Wyświetlone : 4306 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Sklep dla mieszkających zagranicą

https://www.creamsoft.com/sklep/sklep-d ... olska.html

Uruchomiliśmy właśnie sklep dla osób z zagranicy, które chcą szybko i wygodnie zakupić oprogramowanie naszego autorstwa, pomijając formalności związane z zakupem w Polsce i eksportem. W porozumieniu z firmą Avangate, przyjmująca dla nas płatności, prowadzimy anglojęzyczny sklep online, którego strona wspomnianego sklepu jest częścią. Jest to część przeznaczona wyłącznie dla Polaków mieszkających za granicami kraju.

Aby otrzymać wybrany program, należy wejść na stronę sklepu dla osób ...
Więcej : Sklep dla mieszkających zagranicą | Wyświetlone : 5295 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Inne nasze programy

Dynamiczny podgląd z boku

Więcej : Dynamiczny podgląd z boku | Wyświetlone : 3450 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039