Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 28 listopada 2022, o 01:47

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

pajączek 5.9.8 roszczerzone szukanie i zmiana - nie działa

Witam
Na początku podziękowanie że został odświeżony pajączek.

Błędy jakie udało mi się wykryć przy korzystaniu to:

1) rozszerzone szukanie i zmiana
-nie działa Wyszukując, pomijaj pliki/foldery przy wszystkich źródłach szukania = nie działa w ogóle nie ma znaczenia czy jest czy nie
-gdy da się źródła szukania = wybrane foldery i doda więcej niż jeden folder to nigdzie nie szuka
2) gdy edytuje się plik CSS i korzysta się z Inspektora CSS np.
border: ...
Więcej : pajączek 5.9.8 roszczerzone szukanie i zmiana - nie działa | Wyświetlone : 6008 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG


odświeżanie div

Mam na stronie div'a zawierającego zdjęcie z kamery. Jak rozwiązać odświeżanie samego zdjęcia bez odświeżania całej strony? Czy można wyłączyć odświeżanie strony (tak żeby nawet F5 nie działał) ?
Więcej : odświeżanie div | Wyświetlone : 3557 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG


pobieranie tylko ostatniego zdjęcia

Mam kamerkę która co 30 sek. wykonuje zdjęcie i wysyła na serwer. Problem polega na tym, że każde zdjęcie na inną nazwę (jakaś_nazwa$data$godzina). W oprogramowaniu kamery nie mogę zdefiniować wysyłania tylko jednego zdjęcia z tą samą nazwą. Chciałbym wyświetlać na stronie zawsze tylko ostatnie zdjęcie... Jak sobie z tym poradzić?
Więcej : pobieranie tylko ostatniego zdjęcia | Wyświetlone : 7106 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


pobieranie danych z kodu innej strony

Na stronie wygenerowanej przez oprogramowanie sterownika (bascom) i zapisanej w epromie mam dane znajdujące się w określonych linijkach kodu. Czy jest możliwe pobranie danych z poszczególnych linijek kodu (np z linii: 25, 27, 29) i wstawienie ich do formularza na lokalnej stronie na dysku?
Więcej : pobieranie danych z kodu innej strony | Wyświetlone : 5701 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW


Problem z szyfrowanym FTP

Witam!

Od 2 ostatnich wersji zmienił się chyba klient FTP. A poprzedniej wersji pojawiło się upierdliwe okienko z kodowaniem, na szczęści w aktualnej zniknęło. Ale pozostał problem z szyfrowanym FTP. Mogę się połączyć z serwerem, przeglądać katalogi ale gdy próbuje otworzyć plik dostaje komunikat: Próba połączenia z serwerem nie powiodła się (550..."

Log:
(otwieranie) < 220 ProFTPD 1.3.3a Server (xxxxxxxx.pl)
(otwieranie) > USER xxxx
(otwieranie) < 550 SSL/TLS required on the control channel
(otwieranie) ...
Więcej : Problem z szyfrowanym FTP | Wyświetlone : 7170 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Pajączek 5 NxG


Weryfikacja CSS

W arkuszu css wstawiłem:
body {
background: url(logos.jpg) no-repeat center center fixed;
-webkit-background-size: cover;
-moz-background-size: cover;
-o-background-size: cover;
background-size: cover;
}
Strona działa poprawnie, tło wyświetlane jest na całym ekranie, niezależnie od rozdzielczości - i o to mi chodziło. Jednak próba weryfikacji/zgodności z CSS3 generuje błędy:
Komunikat weryfikacji składni Nazwa pliku
Błąd: Nieznana właściwość "-moz-background-size"! style.css
Błąd: Nieznana właściwość "-webkit-background-size"! style.css
Błąd: Nieznana właściwość "background-size"! style.css
Błąd: Nieznana właściwość "-o-background-size"! style.css
W/g Pajączka są to ...
Więcej : Weryfikacja CSS | Wyświetlone : 3158 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG


Galernik + Windows 8

Miło mi poinformować, że pod Windows 8 (x64) Galernik 1.6.0 działa bezproblemowo
Więcej : Galernik + Windows 8 | Wyświetlone : 4753 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy


kłopod z numerowaniem linii

Po którejś z aktualizacji zauważyłem że przycisk odpowiadający za numerację linii nie działa. Numerowanie nie ma i przy "wciśniętym" i "niewciśniętym".

Pozdrawiam
Więcej : kłopod z numerowaniem linii | Wyświetlone : 2870 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG


PHP i mysql - edycja danych w tabeli

Witam. Koledzy jak dodać metodę edytującą moje rekordy w tabeli. Posiadam dodawanie i usuwanie ale nie mam pomysłu jak zabrać się do edycji.
Więcej : PHP i mysql - edycja danych w tabeli | Wyświetlone : 7213 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...


okno nawigatora

znalazłem takie coś jak okno nawigatora wygląda całkiem ciekawie tylko dlaczego jak kliknie się na liście zaimportowane skrypty w który kol-wiek plik to wyskakuje błąd plik nie istnieje mimo że istnieje skrypt działa wiec wszystkie pliki się prawidłowo importują a pajączek nie potrafi tego znaleźć
podgląd pajączka także działa prawidłowo ???

ps. czy jest jakiś racjonalny powód zmuszania mnie do zmiany mojego hasła na form na tak skomplikowane abym go nie zapamiętał prawie za każdym ...
Więcej : okno nawigatora | Wyświetlone : 3095 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron