Teraz jest 13 czerwca 2025, o 15:43

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Potrzebuje pomocy

Gdy chce sie polaczyc z moja stronka i ja edytowac w pajaczku wyskakuje mi jakis error.

Próba pobrania dokumentu nie udala sie!

zasówb przeniesionyy

Odpowiedz : 302 Found.
Serwer : INT.PL/2.0.2

Wlasnie taki error prosze o pomac. Pozdrawiam
Więcej : Potrzebuje pomocy | Wyświetlone : 4269 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Dzwiek po najechaniu na baner

http://www.webinside.pl/flash/tutoriale/97 w tym turorialu przedstawione jest jak dzwiek odtwarzany jest po kliknieciu na niego. A jak zrobic zeby odtwarzał sie po najechaniu myszką i ewentualnie grał przez jakis czas lub zeby przestał grac bo zdjeciu myszki z banera
Więcej : Dzwiek po najechaniu na baner | Wyświetlone : 2618 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

zdjecia w bazie danych

Więcej : zdjecia w bazie danych | Wyświetlone : 4178 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Include

Więcej : Include | Wyświetlone : 5790 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Powitanie

Witam bywalców forum.
Jestem poczatkujący w php i przebijam się sam na podstawie wiedzy z netu przez zawiłości języka. Liczac na pomoc zbiorową zapisałem się na forum.
Więcej : Powitanie | Wyświetlone : 5049 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Strony pod linux-em

Mam pytanie czy niewie ktoś jak skonfigurować mozille tak aby poprawnie wyświetlała mi strony bo jedyne co mi niepacuje to tak małe czcionki że nic nie widać co pisze to isę dzieje między innymi z menu waszej strony.
Więcej : Strony pod linux-em | Wyświetlone : 2768 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

cos

Nie wie m jak to nazwac ale czy ktoś może mi powiedziec jek zrobic takie marginesy jak na stronie pajączka?? (chdzi mi o to że przy mniejszej rozdzielczości strona sie rozciąga, a przy większej rozdzielczości się zwęża)
Czy ktoś może wie jak to zrobić??
Więcej : cos | Wyświetlone : 3788 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

marquee w firefoxie

cze. mam problem z wyswietlaniem przewijajacego sie tekstu w firefoxie. jest moze jakis inny skrypt na to?? wczesniej stosowalem <marquee>tekst</marquee>......
Więcej : marquee w firefoxie | Wyświetlone : 3001 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

wielkość okna dopasowana do rozmiaru obrazka

Witam!
Chce żeby po kliknięciu na link pokazało się nowe okno o okreslonym rozmiarze, dopasowane do wielkości obrazka np 800x300, okno powinno być bez paska zadań, adresu itp.
Chodzi o formę takią jak np. mają automatycznie otwierające się okienka z reklamami itp.
Dzieki z góry! Pozdrawiam
Więcej : wielkość okna dopasowana do rozmiaru obrazka | Wyświetlone : 3572 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Problemik z edytorkiem Unicode

Witam,

Zastrzegam, że być może nie potrafię posłużyć się pomocą do programu i to narzędzie mnie przerasta -- nie potrafię zmusić edytorka Unicode do wpisania encji Unicode dla polskich liter do dokumentu. Robię tak:

1. tworzę dokument HTML z kodowaniem np. ISO 8859-1;
2. otwieram edytorek Unicode;
3. wpisuję jakiś tekst z pliterkami do edytorka, np. ąćęłńóśźż;
4. klikam drugi guzik z lewej (hint: "Wstawienie tekstu z edytorka do edytora z zamianą na encje");
5. ...
Więcej : Problemik z edytorkiem Unicode | Wyświetlone : 4618 | Odpowiedzi : 5 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039