Teraz jest 4 maja 2025, o 08:05

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

co to za błąd?

Witam !
Co to za błąd?:

Warning: file(): Unable to access imieniny/08.txt in /home/virtualki/5274/data.php on line 11
Warning: file(imieniny/08.txt): failed to open stream: No such file or directory in /home/virtualki/5274/data.php on line 11

Pozdrawiam
Artur
Więcej : co to za błąd? | Wyświetlone : 10488 | Odpowiedzi : 8 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

jak zrobic aby moja strona byla zawsze na wierzchu ???

razem z moja stroną otwieraja sie dwie inne strony i mala reklamka w okienku Republiki
jak zrobic zeby moja strona byla zawsze na wierzchu a te strony ktore sie otwieraja dodatkowo byly pod spodem ???
przyklad na www.totom.prv.pl
Więcej : jak zrobic aby moja strona byla zawsze na wierzchu ??? | Wyświetlone : 8447 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Ikony plików *.php

Więcej : Ikony plików *.php | Wyświetlone : 7270 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

{ } jako symbole

Witam.
Pajączek to świetny program, byłby dla mnie idealnym narzędziem do pisania skryptów PHP, ale jest jeden problem. Znaki {} i () są traktowane jako symbol, a niestety są one dosyć podobne i często mylą mi sie ze sobą. Próbowałem ustawić żeby {} były traktowane jako znak specjalny i były pogrubione, a () nie. Niestety nie udało mi sie to :( Mógłby mi ktoś podsunąć jakieś rozwiązanie ...
Więcej : { } jako symbole | Wyświetlone : 5030 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Plik .swf w jaki sposób

umieścić na stronie głównej tak aby przy starcie sam się uruchamiał.

Bo narazie wychodzi mi to <A HREF="img/f1.swf">xxxxxx</A> i inne ale sam to i tak on się nie uruchomi.

Może to i było już nawet nie raz, czytałem nawet na pewnej stronie ale za bardzo to ja tego nie zrozumiałem a już tyle kombinowałem i już mi się tak wszystko kaszani że muszę dać sobie spokój i się poradzić was bo zamiast tej strony którą ...
Więcej : Plik .swf w jaki sposób | Wyświetlone : 5824 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Nakładanie warstw z Flash'em...

Hejka!

Mam problem - mam dwie wastwy (div) z flashem i potrzebuję ustawić tak, aby jedna przeslaniała drugą - ew. mam jedną warstwę z flashem a jedną normalną i co bym nie zrobił zawsze flash wyłazi na wierzch, skurczybyk. Z-indexy ma w poważaniu głębokim.
Znalazł ktoś na to sposób?
Więcej : Nakładanie warstw z Flash'em... | Wyświetlone : 7300 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Rollover

Jaki skrypt powinien być aby rollover przeładowywał zdjęcia szybko albo razem z preloaderem? :)
Więcej : Rollover | Wyświetlone : 4303 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

jak wycentrowac skrypt w tabeli ???

mam taki kod: (kod do wyswietlania 4 banerow na zmiane co 8 sek.)

<script language=JavaScript>
<!--
function AppInit(){
bannersInit()
newBanner()
}

function bannersInit(){
numBan=4
num=numBan-1
bann=new Array(numBan)
for (i=0;i<numBan;i++)
bann="Div"+i
}

function newBanner(){
speed=8000
banOld=bann
num++
num=num %numBan
banNew=bann
showNew()
setTimeout("newBanner()",speed)
}

function showNew(){
if(document.all) {
document.all.style.visibility="hidden";
document.all.style.visibility="visible";
}
if (document.layers){
document.layers.visibility="hide";
document.layers.visibility="show";
}
}
window.onload=AppInit
//-->
</script>
<STYLE TYPE="text/css">
<!--
#Div0 {position:absolute; left:150; top:130; width:468; height:60;
clip:rect(0,468,60,0); visibility:hidden; layer-visibility:hide}
#Div1 {position:absolute; left:150; top:130; width:468; ...
Więcej : jak wycentrowac skrypt w tabeli ??? | Wyświetlone : 11271 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

Darmowy serwer PHP

Potrzebuje informacji na temat darmowego serwera php, darmowy ponieważ chcę go wykorzystać w firmie (nie w celach komercyjnych, zarobkowych). Poprostu redaguje serwis działający wewnętrznie w firmie (informacje niezbędne do pracy) i dlatego potrzebuje serwer który będzie miał odpowiednią licencje. Szef podejrzewam nieda grosza.
No chyba że znacie sprawdzone serwerki i tanie w licencji.
Więcej : Darmowy serwer PHP | Wyświetlone : 24295 | Odpowiedzi : 24 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Fajna książka w promocji w Helionie!

Dziś w Helionie jest promocja książki "PHP i MySQL. Tworzenie stron WWW. Wydanie drugie. Vademecum profesjonalisty" - można kupić ją taniej o 30%.
Polecam!
Wszystko znajdziecie pod adresem: http://helion.pl/ksiazki/phms2v.htm
Sam mam pierwsze wydanie (co prawda z wydawnictwa Robomatic - z twardą oprawą, hehe) ale chyba kupię sobie to wydanie też, zaraz ziornę na spis treści :mrgreen:.
Więcej : Fajna książka w promocji w Helionie! | Wyświetlone : 6388 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039