Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

JAK WSTAWIĆ GRAFE NA STRONE?

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom tworzenia grafiki na potrzeby WWW, obróbki zdjęć, korzystania z programów graficznych, etc.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

JAK WSTAWIĆ GRAFE NA STRONE?

Postprzez onlajn » 21 marca 2005, o 19:42

Siema!
Mam mały problemik....Niewiem jak wstawić grafike na serwer:
- kopiuje ją z dysku na serwer, ale jej nadal nie ma...
Ktoś tłumaczył mi, że musze coś tam z jakimś <IMC....coś tam, że mam to pozmieniać, ale w tym jest klops!
Niewiem gdzie, jak to pozmieniać...raz szłyszałem, że w notatniku(ALE JAK?)
Proszę o pomoc bo niedługo moja strona będzie w sieci oto ona: http://www.mcd.za.pl ( narazie jest napis strona w budowie ), ale ja bym tam chciał grafe :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
onlajn
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 marca 2005, o 19:38

JAK WSTAWIĆ GRAFE NA STRONE?

Postprzez DEXTER:) » 21 marca 2005, o 20:15

Musisz wysłać grafikę w trybie binarnym. W Total Commanderze patrz w lewy górny róg.
DEXTER:)
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 14 lipca 2004, o 11:27

JAK WSTAWIĆ GRAFE NA STRONE?

Postprzez d_rex » 22 marca 2005, o 09:41

onlajn, tu też Cię przyniosło??? Mam nadzieję że tu będziesz grzeczny... Czy od razu poprosić admina o bana dla Ciebie?
d_rex
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 228
Dołączył(a): 8 grudnia 2004, o 21:05

JAK WSTAWIĆ GRAFE NA STRONE?

Postprzez sian » 22 marca 2005, o 10:42

Ja Cię. A cokolwiek, cokolwiek o HTML czytał? To tak jakbym koniecznie chciał prowadzić samochód i miał tylko mały problem - wsiadał do bagażnika...

Niech stracę. Mlaśnij myszką TU. :mrgreen:

Apeluję o zadanie sobie minimum trudu zanim się zapyta. Minimum, tyciuńko, tyciusieńko. A potem paszczora na forum, ale dopiero potem, dobra?
sian
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 358
Dołączył(a): 2 listopada 2002, o 09:05

JAK WSTAWIĆ GRAFE NA STRONE?

Postprzez onlajn » 22 marca 2005, o 21:51

onlajn
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 marca 2005, o 19:38

Postprzez d_rex » 22 marca 2005, o 22:21

onlajn, najpierw przeczytaj ten kurs Html do którego odnośnik mas na tej namiastce strony. Z tamtąd dowiesz się jak rozwiązać Twój problem. I jeszcze jedno, jeśli chcesz zrobić "centrum downloadu" to wynieś się z ZA.PL bo tam nie masz szans! I nie zamęczaj ludzi na tym forum! :evil: Podstawy HTMLa są w sieci i z sieci korzystaj, a nie wyciągaj rękę po gotowca!
d_rex
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 228
Dołączył(a): 8 grudnia 2004, o 21:05

ALE

Postprzez onlajn » 24 marca 2005, o 17:31

Ale ja czytałem te kursy ale tam pisze tylko <IMG SRC=, ale nie pisze gdzie to zmienić, dlatego pisze na forum "GRAFIKA WWW".

p.s- Dlaczego nie moge mieć strony na za.pl
onlajn
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 6
Dołączył(a): 21 marca 2005, o 19:38

ALE

Postprzez lockoom » 24 marca 2005, o 19:57

Notka moderatorska: Proszę nie zaczynać nowego wątku kontynuującego stary i to w dodatku na innym forum.
lockoom
Super spec!
Super spec!
 
Posty: 999
Dołączył(a): 30 września 2002, o 19:46

ALE

Postprzez jaroslavus » 24 marca 2005, o 20:09

Ja się powiesze. Nie moge na to patrzeć, przecież ty nie wiesz wogóle co to html !! Mam dobrą radę bo sam niedawno zaczynałem, kup sobie dobrą książkę np. "HTML w 10 prostych krokach" wyd. Helion. Jeśli ty nie nie masz pojęcia o wrzucanie normalnych zdjęć na serwer to czy ty wogóle masz jakąś stronę czy też myślisz że zrobi się sama, może ci się wydaję, że jak wrzucisz zdjęcia na serwer to ci się same pojawią ;-) . Najlepszym rozwiązaniem będzie książka, a jeśli będzie ci szkoda około 50 zł to przeczytaj sobie jakiś kurs w internecie. Nie zaczniesz robić strony bez zadnych podstaw. Jeśli ci się to nie podoba to ściągnij sobie jakąś gotową stronę z internetu albo próbuj od początku zrobić przyzwoitą stronę lub cokolwiek. Może załóż sobie bloga ;-)
jaroslavus
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 91
Dołączył(a): 19 marca 2005, o 11:59

Re: ALE

Postprzez d_rex » 24 marca 2005, o 20:56

d_rex
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 228
Dołączył(a): 8 grudnia 2004, o 21:05


Powrót do Grafika i obróbka zdjęć

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Bing [Bot]

cron