Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.
20 października 2009, o 14:37
Witam
Mój problem polega na tym, że jakiś czas temu dokonywałem zmian (edycja i zapisanie zmian) w plikach istniejące już na serwerze, po czym po kolejnym x czasie, okazało się, że na serwerze znajdują się pliki sprzed edycji. Tak jakby przywróciły się pliki, przed zapisywaniem ich ponownie na serwerze.
Rozmawiałem z administratorem i on twierdzi, że wina nie leży po stronie serwera (jakiś backup czy coś innego nie wchodzi w gre, podobno). Dlatego stąd moje pytanie czy może ktoś spotkał się z podobnym problemem? Czy Pajączek mógłby z jakiegoś swojego wewnętrznego cache'u przywracać pliki na serwer?
20 października 2009, o 15:43
Miałem trochę podobny przypadek, ale w moim przypadku przez pomyłkę edytowałem pliki z serwera, po czy je zapisałem i było dobrze. Po kilku dniach te same pliki edytowałem lokalnie i wgrałem je na serwer zastępując to co jest na serwerze.
Wynik był taki sam - przypomnij sobie może ty też zrobiłeś coś podobnego?
21 października 2009, o 10:45
Nie! Bez przesady. Od jakiegoś czasu pracuje bezpośrednio na plikach z serwera. Jakby to było przyczyną to tylko tam gdzie ostatnio pracowałem cofały by się zmiany, a to się dzieje we wszystkich serwerach. Dlatego bardziej mi tu śmierdzi ustawienie apacha, ale wole być pewny, że nie powoduje tego Pajączek (jego cache na przykład).
Liczę na pomoc autorów programu
22 października 2009, o 20:09
Pajączek transferuje dane tylko na rozkaz użytkownika. Jeśli po zapisie za pierwszym razem, w przeglądarce widoczne były zmodyfikowane dane, to znaczy, że wszystko przesłało się poprawnie. Późniejsze zmiany musiały pojawić się wskutek czynników zewnętrznych.
28 października 2009, o 15:50
Ok, chciałem się upewnić, że to na pewno nie program jest powodem tematu
Thnx