Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

problem z paskami

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

problem z paskami

Postprzez romek » 25 kwietnia 2005, o 16:55

romek
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 lutego 2003, o 17:40

problem z paskami

Postprzez reggi » 28 kwietnia 2005, o 08:22

Jeśli chodzi o znikanie ustawionych pasków, to bardzo jest to dziwne. Nie spotkałem się z tym u siebie. A czy inne ustawiena programu również się resetują? To by mogło wskazywac na problem z dostępem do rejestru. Czy program jest poprawnie zamykany i nie występuje zaden bład podczas jego zamykania?

W wersji Standard nie można definiowac własnych pasków narzędzi ani modyfikować istniejących. Jest to możliwe wyłącznie w wersji Professional
reggi
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 360
Dołączył(a): 30 września 2002, o 10:36

Postprzez romek » 2 maja 2005, o 23:19

Inne ustawienia czyli serwery itp nie resetuja sie. Zanikają nietety tylko paski narzędzi co jest cholernie wkurzające. Przyznam szczerze że informatyk ze mnie żaden ale Pajączka bardzo lubie i korzystam z niego dość dużo. Wiec jeśli jest dla mnie jakaś rada , to bardzo proszę o opis postępowania jak dla dziecka ( i to mało pojętnego :-) ). Z góry dziękuję za rady.
romek
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 8
Dołączył(a): 16 lutego 2003, o 17:40

Postprzez platekr » 3 maja 2005, o 00:14

Sprawdziłem funkcję wyświetlaia/ukrywania pasków i w ostatniej wersji na pewno wszystko jest w porządku. Zresztą nie wydaje mi się, aby we wcześniejszych również to nie działało. To dość prosta funkcja bazująca na ustawieniach programu zapisywanych w rejestrze Windows. Jeśli ustawienia mogą być poprawnie zapisywane i odczytywane, to nie powinno zdarzać się nic takiego. Spróbuj zainstalować najnowszą wersję programu oraz ew. sprawdzić, czy inne ustawienia są pamiętane. Jeśli nie, to najprawdopodobniej występuje jakiś problem z zapisem i odczytem z rejestru Windows.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron