Switch to full style
Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom jezyka HTML i Flash oraz tworzeniu stron WWW.
Odpowiedz

... no to szukam pomocy i zapytanie

3 lipca 2004, o 20:47

Czy możliwe jest .. aby jeśli wpiszemy jakiś adrs strony .. aby ona (z jednego okna! - od razu) łaczała sie w pełnym ekranie ? A najlepiej abyśmy mogli sobie edytowąc co chcemy w tym oknie a co nie ?

Czy konieczne jest otwarcie innej strony + automatycznie przekierowanie do fullwindow - czy można to ominąć ? :roll:

4 lipca 2004, o 22:37

Ogólnie jeśli chodzi Ci o maxymalizację okna i wyłączenie jego niektórych elementó to jest to możliwe. Ale musisz napisać dokładniej o co Ci chodzi.. bo z Twojego opisu trudno się czegoś dokładnie domyślić

dokładniej ..

5 lipca 2004, o 00:26

5 lipca 2004, o 21:30

tutaj poczytaj i trochę pokombinuj.. da się z tego coś poskładać ;)
ale pamiętaj .. dużo ludzi swoim praeglądarkom nie pozwala na takie "wybryki"

6 lipca 2004, o 01:13

Jeśli chcesz usunąć w Explorerze elementy interfejsu (np. pasek adresowy czy pasek tytułowy), to możesz to zrobić tylko otwierając nowe okno. W oknie bieżącym - nie. Dlaczego? Bo w ten sposób mógłbyś utrudnić użytkownikowi kontrolę nad programem.

Nic natomiast nie stoi na przeszkodzie, by użytkownik sam wyświetlił sobie bieżącą stronę na pełnym ekranie wciskając F11...

Pozdrawiam
Paweł Rajewski

DZIĘKI

6 lipca 2004, o 15:15

6 lipca 2004, o 18:38

Szkoda?!? Całe szczęście! Powiedzmy, że zrobiłeś mi taki numer. Nie mając paska adresowego, tytułowego ani dostępu do menu mam duże problemy z opuszczeniem Twojej strony i korzystaniem z innych stron (bo raczej nie przywróciłbyś mi okna do poprzedniej postaci). O to chodzi? Zdecydowanie polecam informowanie o klawiszu F11 - jak użytkownik będzie chciał, to sam stronę powiększy.

A co do tego "nie da się". Hmm... jakoś "się da"... Nie będę pisał jak, bo to metoda brzydka i nieuczciwa, ale idź tropem podpowiedzi Lucasa. I jak już wymyślisz, to nie realizuj.

Natomiast zupełnie oficjalnie da się uruchomić stronę na pełnym ekranie przy pracy off-line. Jak Cię to interesuje, to rzuć okiem do artykułu "Internet Explorer off-line, czyli aplikacje w HTML-u" w dziale artykułów tego serwisu. Niektórzy nawet próbują używać tych metod w Sieci, ale to... bandytyzm.

Pozdrawiam
Paweł Rajewski

. .e e

6 lipca 2004, o 18:44

Tonie tak jak myślisz, ja nie z tych co są bandytami (TPSA? włacznie z ich nową reklamą neo+!)
A jeśli bym stwoarzył takie secjalne okno .. (na fullscreen) a przyciskiem zminimalizowania i zamknięcia - mam coś takiego :P
Po prstu - mamy fullwindow + u góry, an samej górze, innego kolory paseczek i tam minimalizator + krzyżyk :P

CZY TO WTEDY BĘDZIE BANDYTYZM ? ?

7 lipca 2004, o 00:40

Odpowiedz