Strona 1 z 1

530 login incorrect.

PostNapisane: 16 marca 2006, o 17:22
przez sebag99
Witam
Posiadam pajączka 5 NxG w wersji profesjonal, chciałbym wrzucić pliki na serwer, wykupiłem domenę, i ... no więc wyskakuje w kolejnośći
<220(vsFTPd 2.0.3)
>USER ..... - czyli mój login
331 please specify the password
pass *********
530 login incorrect
rozłączono
i wyświetla się komunikat próba połąćzenia z serwerem nie powiodła się
530 login incorrect

Co może być przyczyną ?
Pozdrawiam :?

530 login incorrect.

PostNapisane: 16 marca 2006, o 20:24
przez LEMUR
Skoro wykupil Pan domene to jedna z przyczyn moze byc brak wpisania calego maila jako USER-a

prosze sprobowac wpisac
[email protected]_wykupiona_domena

Nastepnie prosze tez (jezeli Pan posiada) firewalla - przyznac uprawnienia Pajaczkowi

PostNapisane: 16 marca 2006, o 20:34
przez platekr
"Login Incorrect" to dość jasna wskazówka - błędne dane logowania. Firewalla bym nie podejrzewał. Proszę poprawić konfigurację serwera w Pajączku.

PostNapisane: 17 marca 2006, o 16:19
przez sebag99

PostNapisane: 17 marca 2006, o 16:26
przez LEMUR
Prosze wpisac dokladne DANE z rejestracji jaka Pan otrzymal zakladajac konto - w razie problemow pytac administratora konta i tam wyjasniac wszelkie nieprawidlowosci dzialania konta.

Pana opis: "proba polaczenia sie nie powiadla... polaczenie zerwane" dalej nic nie mowi i dalej mozna jedynie podejrzewac albo zle wpisane gdzies dane, albo wine po stronie serwera.
Jaki blad teraz wyskakuje Panu w logach polaczen?

Prosze sprawdzic w Pomocy Pajaczka odnosnie prawidlowej konfiguracji, lub moze artykul o publikowaniu pomoze?

PostNapisane: 20 marca 2006, o 17:08
przez sebag99

PostNapisane: 20 marca 2006, o 19:13
przez Marcin_Świerczyński

PostNapisane: 20 marca 2006, o 19:16
przez sebag99

PostNapisane: 20 marca 2006, o 19:19
przez Marcin_Świerczyński

PostNapisane: 20 marca 2006, o 19:32
przez sebag99

PostNapisane: 20 marca 2006, o 21:45
przez Marcin_Świerczyński
No właśnie. W takim razie to nie wina Pajączka.

PostNapisane: 7 kwietnia 2006, o 09:23
przez 0700bandi
Jezeli masz jakoms zapore wyłącz ją i spróbuj sie polaczyc jeszcze raz !! sprawdz w zapoze czy nie blokuje ci portów do serwera !!