Wątek z archiwum forum

Wróć do listy wątków

Re: php3 blad ale gdzie ?

Wiadomosc nadesłana przez [email protected]
dnia Czerwiec 26, 2000 at 09:51:48

W odpowiedzi na wiadomosc: Re: php3 blad ale gdzie ? nadesłana przez Tomasz Pieciak dnia origdate

: $Dzien = date("d");
: if($dzien == "Sunday");
: {
: print("Dzisiaj Niedziele, wiec nie trzeba isc do szkoly !!!");
: }
: else
: {
: print("Dzisiaj jest $dzien.");
: }


Nie pisze sie po prostu
print "string" zamiast print ("dasdas")?

a blad jest:
1) po insrukcji warunkowej if
po warunku znajduje sie srednik i on jest przyczyna wysypywania sie skryptu.
2) zmienna $dzien raz jest z malej raz z wielkiej litery


Przepraszam, ze jeszcze troche nie na temat, ale o wiele czytelniej wyglada taki kod:

$Dzien = date("d");
if ($dzien == "Sunday") {
print "Dzisiaj Niedziele, wiec nie trzeba isc do szkoly !!!";
}
else {
print "Dzisiaj jest $dzien.";
}

Bez wciec i spacji przepadniesz przy wiekszym programie.

pozdrawiam
-> [email protected] <-
--------------------------
http://linux.dom.pl/~pmaj/


Odpowiedzi na ta wiadomosc: