Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Błąd po aktualizacji do PPRO 5.9.0

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Błąd po aktualizacji do PPRO 5.9.0

Postprzez exseerius » 10 maja 2009, o 11:34

Witam,

Po uruchomieniu dzisiaj pająka wyskoczył komunikat o nowej wersji. Długo sie nie zastanawiając kliknąłem opcję zobacz po czym ściągąłem najnowszą wersję. Jakie było moje rozczarowanie, kiedy po instalacji program się zawiesił nie odpowiadał. pokazało się jedynie okienko pierwze uruchomienie pajaczka. Po czym komputer mi się zawiesił i restart pomógł. Po uruchomieniu sytuacja się powtórzyła (screen w załączniku).

Zainsalowałem więc program ponownie, i to samo, odinstalowałem wszystko i ponownie zainstalowałem - nic nie dało, ciągle mam to samo. Akurat mam ważny projekt do zrobienia i zostałem bez narzędzia do pracy - bo chciałem mieć nowszą wersję. Co teraz?

Jakieś pomysły, sugestie, cokolwiek byle zadziałało?

Obrazek

Pozdrawiam,
Paweł
exseerius
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 maja 2009, o 11:25

Błąd po aktualizacji do PPRO 5.9.0

Postprzez platekr » 10 maja 2009, o 18:53

Proszę sprawdzić wersje beta udostępnioną na innym wątku. Może będzie lepiej. Jak nie pomoże, to znajdziemy inne rozwiązanie :)
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Błąd po aktualizacji do PPRO 5.9.0

Postprzez platekr » 10 maja 2009, o 18:55

Ostatnio edytowano 14 maja 2009, o 18:29 przez platekr, łącznie edytowano 1 raz
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez platekr » 14 maja 2009, o 18:29

Na serwerze z wersjami BETA umieściłem własnie nową wersję beta 5.9.1.4. Zainteresowanych proszę o pobranie z powyższego linku. Pobieranie wersji ZIP. W wersji ZIP plik EXE do podmiany.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez exseerius » 24 maja 2009, o 19:58

OK, program działa, ale nie działa skrót Ctrl+/ (dynamiczny podgląd)
Jak wejdę w Wyświetl > Ogólne ustawienia programu > Opcje edytora > Aktywacja dynamicznych podpowiedzi Ctrl+/ to wyświetla się dymek, ale podczas używania skrótu klawiaturowego nie...

Podczas zmieniania skrótu - przypisałem sobie do tej operacji Ctrl+\ (backslash) - chyba kiedyś w ogóle taki właśnie skrót do tego służył - kiedy próbuję przypisac taki jaki jest standardowo (Ctrl+/) wywala komunikat: Uwaga! Znak "/" nie może zostać użyty w skrócie klawiszowym. Proszę wybrać inny.

Być może to jest problem :P

Posiadam wersję beta 5.9.1.4

Pozdrawiam,
Paweł
exseerius
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 maja 2009, o 11:25

Postprzez platekr » 24 maja 2009, o 20:10

Standardowo jest właśnie CTRL+\
Znak '/' jest faktycznie wykluczony z możliwych skrótów.

Co do beta 5.9.1.4 to proszę pobrać 5.9.1 finalną (czyli 5.9.1.5)
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez exseerius » 24 maja 2009, o 20:18

No właśnie u mnie było ze slashem po zainstalowaniu wersji 5.9.0, wcześniej było z backslashem i tu się zdziwiłem, kiedy stosując standardowo Ctrl+\ nic się nie wyswietlało, a w menu zobaczyłem, że skrótem jest Ctrl+/. Jako wersja finalna rozumiem, że jest to wersja, która znajduje sie w dziale download, jako najnowsza do ściągnięcia (i ta co krzyczy o aktualizacje w pajaczku :D ).

Pozdrawiam,
Paweł
exseerius
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 5
Dołączył(a): 10 maja 2009, o 11:25

Ja też mialem ten problem

Postprzez comzit » 26 maja 2009, o 13:56

comzit
Użytkownik forum
Użytkownik forum
 
Posty: 58
Dołączył(a): 18 listopada 2003, o 12:57


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron