Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Eksport - import (ustawienia programu) - jak?

Forum dyskusyjne poświęcone programowi Pajączek 5 NxG. Wysyłaj tutaj tylko wiadomości dotyczące tego programu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Eksport - import (ustawienia programu) - jak?

Postprzez goldenhand » 11 sierpnia 2010, o 15:22

Mam pytanie:
Jak zaimportować ustawienia programu z XP do 7 (na innym laptopie) łącznie z utworzonymi serwisami, połączeniami do serwerów zdalnych, hasłami itd?
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Eksport - import (ustawienia programu) - jak?

Postprzez platekr » 13 sierpnia 2010, o 17:52

W XP wyeksportować przyciskiem EKSPORTUJ w oknie ustawień. W W7 zaimportować plik ustawień przeniesiony z XP poprzez dwuklik w Eksploratorze Windows.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez goldenhand » 13 sierpnia 2010, o 20:44

OK, już mam chociaż trzeba było dokonać drobnych korekt.
Pojawił się teraz problem z "wyszukiwanie i zamiana" - nie idzie i wyświetla się komunikat błędu ( jest przesłany do was).

Inną jeszcze rzeczą jest to, że gdy zaznaczam myszką fragment kodu, zaznaczony kod staje się czarny.

Trend Micro wyszukał w Pajączku jakiegoś .....Agenta - o bardzo wysokim poziomie niebezpieczeństwa. Niestety nie ma go nawet w kwarantannie? Przeskanuje jeszcze raz może...

Dzięki za pomoc i czekam na dalsze instrukcję.
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez rafal_admin » 13 sierpnia 2010, o 21:49

Dostałem raport i widzę miejsce błędu AV ale nie znam przyczyny. Podejrzewam, że problem może się wiązać z importem ustawień, które w jakiś sposób zaimportowały się niewłaściwie. Czy możesz mi podesłać swój rejestr żebym odtworzył swoje środowisko u siebie?

Co do Agenta, to sprawdź czymś innym. EXE jest spakowane i szyfrowane, mniej wszechstronne programy zdarzają się coś raportować, tzw. false-positive.
rafal_admin
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 5
Dołączył(a): 30 sierpnia 2002, o 14:22

Postprzez goldenhand » 14 sierpnia 2010, o 11:10

Dobra już wysłałem na maila.
Zauważyłem też, że albo nie wyeksportowały się wszystkie ustawienia lub nie wszystkie się zaimportowały - brakuje mi dwóch połączeń z serwerem.
W prawym panelu nie widać żadnych plików zdalnych.
Za każdym razem przy synchronizacji pytany jestem czy jestem połączony z internetem.

No i pozostaje jeszcze to:
Obrazek
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez goldenhand » 19 sierpnia 2010, o 10:20

Właśnie zainstalowałem najnowszą wersję programu i dalej lipa!!!
Wyszukiwanie i zamiana nadal nie działa!
Do tego zakładki z okna głównego same przeniosły się na dół???
Pozostają także poprzednio opisane problemy.

Czasu mam mało, a robota stoi :(
Co radzicie, helppp...
Zauważyłem jeszcze, że nie można zamknąć zakładki (brakuje krzyżyka). Nie mogę też skorzystać z podglądu strony html - wyświetla się komunikat "pliki tego typu nie mogą być poprawnie wyświetlone w podglądzie"?

Może odinstalować wszystko i jeszcze raz od nowa - najpierw instalacja, potem import ustawień??? (lub ręcznie)
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez goldenhand » 20 sierpnia 2010, o 10:21

Wykonałem ponowną instalację i ...

- Zakładki otwartych dokumentów są na miejscu (po instalacji), ale
po zmianie jakiś opcji programu przenoszą się same na dół.
- W dalszym ciągu nie działa wyszukiwanie i zamiana - raport został
wysłany.
- Zaznaczony kod ma kolor czarny!
- Nie działa "sprawdzanie poprawności odsyłaczy w serwisie" -
wyświetla się komunikat: "w skład serwisu nie wchodzą żadne
dokumenty html"
goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21

Postprzez platekr » 20 sierpnia 2010, o 15:39

Problem z zaznaczaniem i czarnym kodem, to problem ze sterownikami karty graficznej lub wirusem w systemie. Objawy są typowe. Inne dziwne rzeczy mogą mieć ten sam związek. Reszta to niepoprawna instalacja albo import ustawień nie zadziałał poprawnie. Ja Twoje ustawienia udanie zaimportowałem pod Vista i wszystko "gro i bucy".
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez goldenhand » 20 sierpnia 2010, o 19:49

goldenhand
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 151
Dołączył(a): 2 sierpnia 2008, o 13:21


Powrót do Pajączek 5 NxG

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron