Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Generowanie faktur - jak rozwiazac

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Generowanie faktur - jak rozwiazac

Postprzez Kaptan. » 10 października 2006, o 20:55

Kaptan.
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 10 października 2006, o 20:48

Generowanie faktur - jak rozwiazac

Postprzez januzi » 11 października 2006, o 12:14

januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez Skorpion9312 » 11 października 2006, o 17:10

Skorpion9312
Jestem tu już dłuższą chwilę
Jestem tu już dłuższą chwilę
 
Posty: 182
Dołączył(a): 8 maja 2006, o 15:01

Postprzez Kaptan. » 11 października 2006, o 18:45

Kaptan.
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 10 października 2006, o 20:48

Postprzez platekr » 11 października 2006, o 19:35

platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1737
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez januzi » 11 października 2006, o 21:13

januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez Kaptan. » 16 października 2006, o 09:14

Dobra, dobra. Platekr pomysl - co mi to da? Odpalam panel i kazde mu generowac faktury np 100 faktur. Czy ja to zrzuce do pliku czy ja to pokaze w oknie, praktycznie na to samo wyjdzie - i tak skrypt musi sie wykonac, wstawic te dane do pliku i tak, a cyz je wyswietli - to samo. Ogranicenie wykonywania skryptu w przegladarce wynosi jakies 30sek. Gdyby to byl jakis proces niezalezny od przegladarki - nie skrypt w php, to byloby ok. Jedyna rzecz, jaka byc moze zyskuje to "nieobciazanie" przegladarki zbyt duza iloscia tresci :-) Tylko jakiego rodzaju plik masz na mysli? Chyba jedynie pdf sie nada. W kazdym razie dzieki za wszystkie wskazowki. Zovacze, co mi z tego wyjdzie.
Kaptan.
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
Zanim zapytam poszukam odpowiedzi
 
Posty: 3
Dołączył(a): 10 października 2006, o 20:48

Postprzez januzi » 16 października 2006, o 09:39

ograniczenie czasowe mozna zmienic (o ile administrator serwera nie zablokowal tej mozliwosci), a jesli sie nie da, to przydatna bedzie funkcja header wywolywana po wrzuceniu do pliku okreslonej liczby faktur
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

Postprzez platekr » 16 października 2006, o 16:03

Spróbuj zapisać do pliku, bo z tego co piszesz, to nie próbowałeś, a może akurat będziesz zdziwiony. To parę minut pracy.
platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1737
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland


Powrót do PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników