Switch to full style

Teraz jest 16 maja 2025, o 22:42

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pomocy z html - Początkujący

Witam wszystkich

Chciałbym się dowiedzieć jak można zrobić „ belkę końcową ” to znaczy chodzi mi oto że u dołu strony www jest często grafika i napis np.: wszelkie prawa zastrzeżone. Bym chciał się dowiedzieć jak można zrobić aby ta grafika przemieszczała się i zawsze była na dole.

Ps: Jak znacie jakieś prostsze skrypty do Aktualności ( News ) to piszcie

A to co dotychczas osiągnąłem :

<HTML>
<HEAD>
<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=windows-1250">
<META HTTP-EQUIV="Creation-date" ...
Więcej : Pomocy z html - Początkujący | Wyświetlone : 4523 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Głębia koloru

Witam!

Mam pytanie: Jak rozboznać czy kolor jest "obsługiwany" w systemie 8-bitowym, 16-bitowym, 32-bitowym?

Np kolor #FF0000 jest 'widoczny' już w 8-bitach (tzn nie zmienia się jego odcień w 16-bitach i 32 bitach), ale np czy kolor #968445 będzie wyglądał tak samo na komputerze 8-bitowym, 16-bitowym i 32-bitowym...?? Chyba nie...

Jak wybieram sobie kolor np tła strony to skąd mam wiedzieć czy mieści on się np w 8-bitach, czy dopiero w 16-bitach itd...??

Pozdrawiam
Więcej : Głębia koloru | Wyświetlone : 10166 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

[problem + rozwiązanie] 3 bajtowy nagłówek w dok. utf

Dzisiaj utworzyłem kilka dokumentów generujących nagłówki stron.
Jakież było moje zdziwienie, gdy parser php zaczął krzyczeć, że na wyjściu coś już zostało wyplute.
Na nic zdała się analiza skryptów, przed kodem php nic nie było widać,
przejżałem te skrypty nawet w notatniku.

W końcu wpadłem na pomysł, aby otworzyć dokumenty phpEditem.

Oto co widać w pajączku:

<?
if (!isset($_POST)){$_POST="de";}
setcookie ("jezyk","", time() - 3600);

a o to co widać w phpEdit po zapisaniu powyższego kodu ...
Więcej : [problem + rozwiązanie] 3 bajtowy nagłówek w dok. utf | Wyświetlone : 6289 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Szukam grafika który wykona szablon po php-fusion

Sukam grafika który wzamian za reklame wykona szablon pod php fusion nr gg 3959951
Więcej : Szukam grafika który wykona szablon po php-fusion | Wyświetlone : 9762 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Grafika i obróbka zdjęć

różne odnośniki na jednej stronie

cześć

Zastanawiam się jak zrobić różne odnośniki na jednej stronie np w głównym menu aby miały kolor zielony a w tekście już aby odnośnik był niebieski

pozdrawiam
Więcej : różne odnośniki na jednej stronie | Wyświetlone : 4662 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

[bug] Do widzenia przecinku nad a ;-)

Problem dotyczy francuskich liter à (a z przecinkiem na górze) oraz è (e z przecinkiem).

Do edytora wkleić ich się nie da, OK. z bólem przyjmuję, że nie ma pełnej obsługi Unicode.

Korzystam z miniedytorka Unicode. Wkleja się! Niestety po tym gdy skorzystam z funkcji "Wstawienie tekstu z edytorka z zamianą na encje", przecinek znika, w dokumencie mamy samo a lub e.

Najwyraźniej w tabeli znaków Pajączka jakoś o tych literkach zapomniano. :)
Kody ASCI ...
Więcej : [bug] Do widzenia przecinku nad a ;-) | Wyświetlone : 7364 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Efekt maszyny do pisania

Więcej : Efekt maszyny do pisania | Wyświetlone : 5920 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

mapki w Photoshopie

Więcej : mapki w Photoshopie | Wyświetlone : 5314 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

problemy z html 4.01

Więcej : problemy z html 4.01 | Wyświetlone : 5286 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Kiedy skończy się fuszerka!?

Więcej : Kiedy skończy się fuszerka!? | Wyświetlone : 3343 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039