Switch to full style

Teraz jest 28 maja 2025, o 22:24

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

popup

Czy ktoś wie jak zrobić żeby na zamknięcie strony wyskakiwało okno? z góry dziękuję! :)
Więcej : popup | Wyświetlone : 2932 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Inspektor CSS

Bardzo spodobało mi się narzędzie "Inspektor CSS". Gdy jednak je odpaliłem zobaczyłem ogromną ilość stylów i wartości, z których 40-50% w ogóle nie znam. Zacząłem więc grzebać po Internecie, by się dowiedzieć co to za cuda. Okazało się, że to są wynalazki producentów przeglądarek :idea:

Czy istnieje możliwość wyboru (oprócz levelu CSS), z którymi przeglądarkami chcę być kompatybilny, tak by program ograniczył wyświetlanie styli do tych z ...
Więcej : Inspektor CSS | Wyświetlone : 5339 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

tworzenie strony od podstaw

Więcej : tworzenie strony od podstaw | Wyświetlone : 9460 | Odpowiedzi : 10 | Dział : Dla bardzo początkujących

Problem z PHPbb

Więcej : Problem z PHPbb | Wyświetlone : 4549 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Dzielenie tekstu na kolumny

Więcej : Dzielenie tekstu na kolumny | Wyświetlone : 3619 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Warstwy

Więcej : Warstwy | Wyświetlone : 8142 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Szarpanie, poprawny kod strony a kwestia pożądanego efektu.

Witajcie.

Modyfikuję stronę. Stworzyłem jej nowy wizerunek, który zarówno mi jak i osobom zainteresowanym odpowiada.

http://www.wsi.edu.pl/~sirakot/powiat

Pomijam niedokończoną stopkę oraz tekst, który wychodzi z obramowania - jest tam wrzucony dla zamarkowania miejsca.

Problem jest następujący. Jeśli zerkniecie w kod (zresztą nie trzeba tego robić) zauważycie, że wykorzystuję bardzo intensywnie tła komórek tabel. Zarówno jako tłą przycisków - w odnośnikach z lewej strony, jak również jako tło dla głównej części ...
Więcej : Szarpanie, poprawny kod strony a kwestia pożądanego efektu. | Wyświetlone : 13415 | Odpowiedzi : 18 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Wstawianie tablic

Więcej : Wstawianie tablic | Wyświetlone : 2714 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Kompresja kodu / pliki .add i .bak

Czy istnieje możliwość kompresji plików serwisu do określonego folderu :?:

Ponieważ grzebałem po dokumentacji i w tym momencie mogę stwierdzić, że nie ma takiej możliwości :) to jak byście w przyszłości nad nią pracowali, niech program oczyszcza także serwis z plików add i bak, tak bym miał gotowy folder ze skompresowanymi plikami bez śmiec i- Total Commander rulez ...
Więcej : Kompresja kodu / pliki .add i .bak | Wyświetlone : 4781 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Prośba o ogólną, rzeczową poradę.

Witajcie,

około półtora roku temu zbudowaliśmy dla naszej fundacji stronę, dostępną pod adresem http://help-liberia.org/
Jedną z funkcji na tej stronie jest możliwość wyboru dziecka do adopcji poprzez wypełnienie odpowiedniego formularza. Cała strona jest oparta na CMSie produkcji MovableType (cgi), formularz jest oparty na popularnym skrypcie FormMail (PHP).

Do tej pory było tak, że formularz, dostępny tutaj http://help-liberia.org/sponsorship/sponsor_application.php dostawał pojedyncze ID przez linka i wstawial to ID do okreslonego pola. Jednak z czasem doszliśmy do wniosku, ...
Więcej : Prośba o ogólną, rzeczową poradę. | Wyświetlone : 3529 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039