Switch to full style

Teraz jest 29 maja 2025, o 08:04

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

serwis w php z xml ...help !!!

Więcej : serwis w php z xml ...help !!! | Wyświetlone : 2602 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

mail z php

Więcej : mail z php | Wyświetlone : 6360 | Odpowiedzi : 8 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

CDATA

Więcej : CDATA | Wyświetlone : 9141 | Odpowiedzi : 12 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Potrzebuję wyjaśnienia

Nie chce się skarżyć ani żalić, nic w tym stylu. Mam tylko mętlik w głowie i musicie mi wytłumaczyć następującą rzecz.

Patrzcie np.: "Narzędzie dla programistów JavaScript".

Dlaczego jak ktoś się pyta jak wstawić zdjęcie do dokumentu itp. itd. to się mu odpisuje, a jak ja pytam o funkcje Pajączka to się mnie odsyła do dokumentacji + " :? " + zablokowanie tematu ...
Więcej : Potrzebuję wyjaśnienia | Wyświetlone : 6195 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Kodowanie windows-1250

Wlasnie widze ze w wersji 5.4.0 nie ma kodowania wndows-1250, dlaczego?
Ja niestety jestem zmuszony zeby uzywac wspomnianego, ale to chyba nie powod zebym byl zmuszony spowrotem uzywac MS FP?
Więcej : Kodowanie windows-1250 | Wyświetlone : 6884 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Obliczanie czasu ładowania strony

Wpadłem na prosty pomysł jak rozwiązać problem z obliczaniem czasu ładowania strony napisanej w PHP - chodzi min. o to by zliczyć zdjęcia wstawiane przez include().

Teraz muszę otworzyć stronę, kliknąć "Edytuj stronę w Pajączku", zapisać ją i dopiero sprawdzać transfer :roll:

Zautomatyzujcie to :idea: Automatycznie jeśli sprawdzam transfer strony w PHP, niech Pajączek łączy się z serwerem, ...
Więcej : Obliczanie czasu ładowania strony | Wyświetlone : 3073 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

body<div???

Więcej : body<div??? | Wyświetlone : 8429 | Odpowiedzi : 11 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

w jaki sposoob za pomoca php wyswietlac nazwy tabelek z ...

1) mam maly problemik
w jaki sposoob za pomoca php wyswietlac tabelki z bazy danych mysql???
chodzi mi o same nazwy?

mam baze danych i chce wyswietlic z niej wszystkie tabelki??

2) jezeli nazwy sa w postaci : baza_nazwa , jak zrealizowac by wyswietlala sie tytlko nazwa?

plis help me:)
:oops:
Więcej : w jaki sposoob za pomoca php wyswietlac nazwy tabelek z ... | Wyświetlone : 3477 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Strona WWW a rozdzielczość monitora

Witam,

czy w Pajączku jest opcja, która pozwala na dostosowanie serwisu WWW do różnych rozdzielczości monitora? Przeszukałem całego Pajączka i nie znalazłem tej opcji. Jeżeli jej nie ma, to w jaki sposób to zrobić? Czytałem, że wymiary powinny być w pikselach i to na mojej stronie jest, ale niestety pod 800x600 nie chodzi zbyt ładnie.
Z góry dziękuję.
Więcej : Strona WWW a rozdzielczość monitora | Wyświetlone : 4421 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039