Switch to full style

Teraz jest 8 czerwca 2025, o 02:34

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Zapytanie o <TBODY>

Witam !

Kiedy i w jakich okolicznościach powinniśmy użyć <TBODY> ?
Zapewne będzie to dla Was pytanie banalne, ale początki są ciężkie jak we wszystkim.
Znalazłem szczątkowe informacje na ten temat w kursie HTML i nie mogę ich zrozumieć.
Gdzie w Pajączku jest ta funkcja ?
Jeżeli trafi się na forum dobra duszyczka proszę o kilka zdań.

Marek
Więcej : Zapytanie o <TBODY> | Wyświetlone : 5747 | Odpowiedzi : 8 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Akapit w listach

Więcej : Akapit w listach | Wyświetlone : 2502 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Jak zrobić aby wyszukiwarka słów...

Jak zrobić aby poniżej podana wyszukiwarka słów na mojej stronce www działała nie tylko w obrębie stronki ale też w obrębie wszystkich odsyłaczy do podstron...?
A może macie jakiś ciekawszy projekt darmowej wyszukiwarki słów, którą możnaby zamieścić na własnej stronce www?
Z góry - dzięki.
Więcej : Jak zrobić aby wyszukiwarka słów... | Wyświetlone : 4464 | Odpowiedzi : 4 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Dla kogo standardy?

EHLO,

no to na fali ostatnich rozważań "zasunę" temat. Jest to temat do rozważań a nie prezentacja mojego stanowiska - żebym zaraz nie oberwał po uszach...

Dokumenty HTML są specyficznym typem dokumentów m.in. z tego powodu, że można zajrzeć do źródła i tam pogmerać. Każdy może zaglądnąć i zobaczyć jak stworzyłem dany dokument. I na temet tegoż procesu tworzenia dokumentów powstały setki dokumentacji i zaczęto normalizować tę kwestię. Czy to dobrze? Na pewno tak - ...
Więcej : Dla kogo standardy? | Wyświetlone : 7972 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Pomocy!

Więcej : Pomocy! | Wyświetlone : 4924 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Sterowniki!!!

Więcej : Sterowniki!!! | Wyświetlone : 3941 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Modyfikacja $QUERY_STRING

Więcej : Modyfikacja $QUERY_STRING | Wyświetlone : 3545 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Rozne czcionki (kodowanie)

Witam
mam problem z wstawieniem na strone tekstu w jezyku rosyjskim. Chodzi mi o to aby na strone cala po polsku (z kodowaniem charset=ISO-8859-2) wstawic akapit z rukimi literami. I z tym sie wiaza 2 problemy:
1. jak wkleje ruski tekst do inny program to sie pojawiaja zamiast liter znaki zapytania - jak ten tekst moge zapisac do pliku html?
2. jak zrobic aby w przegladarce byly widoczna na tej samej stronie zarowno polskie jak i ...
Więcej : Rozne czcionki (kodowanie) | Wyświetlone : 2662 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039