Switch to full style

Teraz jest 9 maja 2025, o 11:14

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Baza danych w pajączku

Czy w Pajączku 5 NxG można pisać aplikacje bazo danowe, i generować podgląd baz użycia serwera?
Więcej : Baza danych w pajączku | Wyświetlone : 2700 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

synchronizacja pojedynczych plikow

przydalaby sie opcja w pajaku, ktora umozliwialaby synchronizacje pojedynczych plikow, klikam prawym i mam "wyślij na serwer"... pracuję w 90% nad głównym plikiem i troche uziazliwe jest odklikiwanie calego drzewa za kazdym razem :(

a moze w nastepnej, poprawionej wersji managera mySQL dorobic by jeszcze synchronizacje baz? :)
Więcej : synchronizacja pojedynczych plikow | Wyświetlone : 5474 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Sprawdzanie daty

Witam.

Szukam sposobu na sprawdzenie ważności wpisu do bazy. Sytuacja ma się nastepująco: do bazy wprowadzane sa 2 daty: data wprowadzenia i data ważności. Chcę napisać skrypt, który sprawdzi mi, czy dany wpis jest jeszcze ważny, i np: czy minłą określony czas ważności wpisu.

HELP :cry:
Więcej : Sprawdzanie daty | Wyświetlone : 4061 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

PHP 5 final

Właśnie ukazała się oficjalna wersja PHP w wersji 5. Długo sobie kazali czekać na wersję finalną :) Ci, którzy jeszcze nie słyszeli co nowego w wersji 5 mogą być lekko zaskoczeni. Martwi mnie tylko jedno: ile będę musiał czekać zanim to cudo będzie instalowane na serwerach :)
Więcej : PHP 5 final | Wyświetlone : 7481 | Odpowiedzi : 7 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

TYLDA po pracy OE v.6

Więcej : TYLDA po pracy OE v.6 | Wyświetlone : 4880 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Problem z wklejaniem tekstu

Witam, od jakiegos czasu mam problem z wklejaniem tekstu w edytorze. Pewnego dnia po prostu skrot ctrl+v przestal funkcjonowac. Ratowalem sie wtedy shift+ins jednak na dlugo to nie pomoglo. Teraz jedynym sposobem by cos wkleic jest prawym klikniecie i wybranie z menu 'wklej jako komentarz' oraz usuniecie komentarza (niestety tez nie zawsze dziala). Ten problem wystepuje wylacznie w Pajaczku (5 Pro), w innych aplikacjach wszystko dziala pieknie. Tak juz sie woze z tym wklejaniem jako ...
Więcej : Problem z wklejaniem tekstu | Wyświetlone : 3406 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

wersje beta pająka...

czy na ftp można gdzieś zaciągnąć jakieś nowe wersje beta pająka? na pewno jest już poprawiona masa drobiazgów które utrudniają zycie. Jest to powszechnie stosowane z wieloma innymi programami, dlaczego trzeba czekać taki szmat czasu na nową wersję? Dlaczego załatwiane jest to w tak długich odstępach czasu? (aż nazbiera się masa wykrytych bugów, zamiast usuwać w miarę na bieżąco i od razu udostępniać poprawki użytkowinikom?)
Więcej : wersje beta pająka... | Wyświetlone : 8896 | Odpowiedzi : 14 | Dział : Pajączek 5 NxG

Index.htm ? :(

Czy da się tak skonstruować pod stronę aby automatycznie ładowała się do ramki"glowna" w index.htm ?
I nie chodzi mi o <A TARGET="glowna" HREF="index.htm ">Opis</A>
lecz o jakiś skrypt który zamieszcza się między znacznikami
<HEAD>.....</HEAD>, tak że nawet jak ktoś zna cały adres do podstronki
to i tak będzie się ładowała do ramki "glowna"w index.htm .
:?:
Więcej : Index.htm ? :( | Wyświetlone : 4099 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Sprawdzenie czy jest nowa wersja

Witam. Po wybraniu w Pajaczku 5NxG w menu polecenia "Sprawdz czy jest nowa wersja" wyrzucilo mnie z Pajaczka. Po ponownym uruchomieniu programu wlaczyl mi sie Pajaczek w wersji testowej. Czyzby jakis blad? Byc moze to malo istotna funkcja, ale jesli juz jest to niech przynajmniej dziala. W przeciwnym wypadku moze lepiej ja usunac? A co do pytan o licencje to ja posiadam. Pozdrowienia.
Więcej : Sprawdzenie czy jest nowa wersja | Wyświetlone : 2772 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

A'LaGaleryjka

Więcej : A'LaGaleryjka | Wyświetlone : 7826 | Odpowiedzi : 11 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039