Switch to full style

Teraz jest 6 maja 2025, o 08:40

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Artykuły - zjadanie tekstu

Witam po przerwie :-)

Widzę tu mnóstwo zmian! Ale tradycyjnie ponarzekam na system publikowania artykułów - znowu zeżarł mi kawałek tekstu. Fragment:

(...) atrybutów HTML (np. <TT>&#60;IMG WIDTH="..."</TT>) do wyboru są (...)

ukazał się jako:

(...) atrybutów HTML (np. ) do wyboru są (...)

Wygląda, jakby encja &#60; traktowana była jak wpisany wprost nawias trójkątny i razem z IMG - jako tag. W podglądzie wszystko było OK.

Pozdrawiam
Paweł Rajewski
Więcej : Artykuły - zjadanie tekstu | Wyświetlone : 9326 | Odpowiedzi : 8 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

bartosz siemczyn

nie wiem czy tak moge zrobic , ale szukam bartosza siemczyna a wyszukiwarka pokazala mi ze tu byl i jak ktos moze mi pomoc to bylo by milo . :D
Więcej : bartosz siemczyn | Wyświetlone : 5410 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Simulink + modelowanie

Hej

Na studiach dali nam projekt : zamodelować robota oraz pokazać jego sterowaniez minimalnym błędem.

Mam model, mam algorytm. Problem w tym, że najpierw trzeba wyliczyć "malutkie" przekształcenie :
Qx'' + Cx' + D = u => x'' = - Q^(-1)*(Cx' + D) + Q^(-1)u
Q ma wymiary 2x2

Czy ktoś ma pomysł jak to można w prosty sposób przeliczyć ?
Więcej : Simulink + modelowanie | Wyświetlone : 4257 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Błąd w edytorze tabeli

Witam,

No i znalazłem powazny błąd w edytorze tabeli.
Ano taki, że błąd ten powoduje zawieszenie się Pajączka podczas kożystania z tego narzędzia.
Ale nie jest to jedyny błąd jaki zauważyłem.
Oto one:
1. Błąd LIGHT: kiedy np. mamy trzy komórki obok siebie i zawartość każdej z nich chemy określić jako grafikę, to ustawiamy kursor na wybranej komórce i wybieramy zakładkę zawartość, a następnie grafikę itd.
Jednak kiedy dla jednej komórki wybraliśmy już grafikę i ...
Więcej : Błąd w edytorze tabeli | Wyświetlone : 3916 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Formularz

Więcej : Formularz | Wyświetlone : 5103 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

linki

Więcej : linki | Wyświetlone : 4364 | Odpowiedzi : 0 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Problem z js-menu

Więcej : Problem z js-menu | Wyświetlone : 6474 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

Zamiana "circle" na "disc"

Witam

chciałbym w liście nienumerowanej (składającej się z odsyłaczy) spowodować
zamianę "circle" na "disc" przy najechaniu nań myszką. Próbowałem to zrobić w ten sposób:
UL
{
list-style-type: circle;
}
A:hover
{
list-style-type: disc;
}
ale bezskutecznie. Natomiast świetnie to działa kiedy wpiszę list-style-image: url("obrazek.gif")..? Zależy mi jednak na zmianie symbolu a nie zastępowanie go grafiką. Proszę o podpowiedź.
Pozdrawiam!
Więcej : Zamiana "circle" na "disc" | Wyświetlone : 5789 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

pajaczek 5 - super

Więcej : pajaczek 5 - super | Wyświetlone : 3421 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

XHTML i uzupełnianie znaczników

Więcej : XHTML i uzupełnianie znaczników | Wyświetlone : 3876 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039