Switch to full style

Teraz jest 6 maja 2025, o 05:24

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Czy Pajączek 2000 ma inspektor znaczników?

Czy w Pajączku 2000 jest inspektor znaczników? Jeżeli tak, to jak go włączyć?

Dziękuję.
Więcej : Czy Pajączek 2000 ma inspektor znaczników? | Wyświetlone : 7225 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Inne nasze programy

przekazywanie informacji w HTML

Witam, jestem zielony i dlatego bardzo proszę o pomoc w zrozumieniu HMTL mam trzy pytania:

1. jak zrobić aby przekazać adres (wartość) np. z input do img tak aby po wybraniu gdzie jest obrazek został on wyświetlony przez img ?

2. jak zrobić za pomocą "radio" akcję warunkową że jeśli pierwsze jest włączone wyświetlany jest obrazek 1, a jak drugie to obrazek 2 ?

3. jak zliczyć ile zaznaczono checkbox i potem tą wartość wyświetlić ...
Więcej : przekazywanie informacji w HTML | Wyświetlone : 4502 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Wycinanie na serwerze

Mam takie pytanie:
Jak w Pajączku można wycinać i wklejać pliki i foldery na serwerze?

Chciałbym utworzyć na serwerze nowy folder i wrzucić do niego wszystko to, co jest już na serwerze.

może znacie to lub jakieś inne rozwiązanie :?:
Więcej : Wycinanie na serwerze | Wyświetlone : 4436 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Płynne przejście jednego zdjęcia w drugie

Witam

Nie mogę poradzić sobie ze zrobieniem na stronie płynnego przejścia pomiędzy kolejno/losowo wybranymi grafikami/zdjęciami. Chodzi mi o osiągnięcie takiego efektu jak na stronie: http://www.ajaxdaddy.com/demo-interface-slideshow.html (sam efekt przejścia jednego zdjęcia w drugie).
Tutaj chyba zaprzęgnięto do tego celu Ajaxa. Ściągnąłem podane w przykładzie pliki (Interface oraz jQuery) ale powiem szczerze, iż zupełnie nie wiem jak przedstawiony przykład dostosować do swoich potrzeb.
Można znacie jakieś prostsze rozwiązanie mojego problemu ew. pomożecie odpowiednio zmodyfikować przedstawiony przykład?

TIA
Więcej : Płynne przejście jednego zdjęcia w drugie | Wyświetlone : 7711 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Krzywa beziera w PHP

Witam, mam pytanie w jaki sposób przy użyciu biblioteki GD lub czegoś innego (byle by w php), narysować krzywą beziera? Potrzebuję aby się dynamicznie wykrzywiała w zależności od wprowadzonych wartości.
Więcej : Krzywa beziera w PHP | Wyświetlone : 5717 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Błąd przy formatowanie CSS

Witam

Jako, że nie otrzymałem odpowiedzi z serwisu Pajączka może tutaj ktoś udzieli mi potrzebnych informacji.
Otóż pracując ostatnio nad projektem sklepu musiałem skorzystać z gotowego arkusza styli.
Był on bardzo rozbudowany i strasznie rozstrzelony przez wszystkie entery itp.
Kilkaset linijek kodu.
Chciałem go sformatować, ale okazało się, że jakeij opcji nie wybiorę to program ucina część kodu. Po prostu kasuje ostatnie linijki, kilkadziesiąt ostatnich linijek.
Spróbowałem to sformatować na dwa razy, tzn. to co ...
Więcej : Błąd przy formatowanie CSS | Wyświetlone : 3296 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

www.chemia-nauka.pdg.pl

Witam!
Zapraszam i proszę o ocenę strony

www.chemia-nauka.pdg.pl

Będę wdzięczny za uwagi, pozdrawiam!
Więcej : www.chemia-nauka.pdg.pl | Wyświetlone : 4059 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

ramka

Mam takie pytanie mam tu przykładowy kod ramki

<iframe name="InlineFrame1" id="InlineFrame1" style="position:absolute;width:445px;height:395px; " src="http://wp.pl" frameborder="1">Twoja przeglądarka nie obsługuje wbudowanych ramek.</iframe>

w ramce wyświetli się strona wp.pl czy jest możliwe aby wykonać w tej samej ramce przekierowanie np. z wp na inną strone po określonym czasie.
Więcej : ramka | Wyświetlone : 3820 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Dla bardzo początkujących

Menu

Witam, przepraszam chłopaki że tak krzywo narysowałem...
Szukam i nie mogę znaleźć takiego menu:
Obrazek
Prostokąty się płynnie przesuwają po kliknięciu na strzałkę, lewą albo prawą.
Prosiłbym o jakiś gotowy kod HTML... Proszę o wysyłkę na P.W. na tym forum ;)
Więcej : Menu | Wyświetlone : 6472 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zapamiętanie ostatnio otwartych stron

Witam ...czy da się ustawić pajączka tak aby zapamiętywal także otwarte strony bezpośrednio z serwera?
Więcej : Zapamiętanie ostatnio otwartych stron | Wyświetlone : 3171 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039