Nie mogę poradzić sobie ze zrobieniem na stronie płynnego przejścia pomiędzy kolejno/losowo wybranymi grafikami/zdjęciami. Chodzi mi o osiągnięcie takiego efektu jak na stronie: http://www.ajaxdaddy.com/demo-interface-slideshow.html (sam efekt przejścia jednego zdjęcia w drugie).
Tutaj chyba zaprzęgnięto do tego celu Ajaxa. Ściągnąłem podane w przykładzie pliki (Interface oraz jQuery) ale powiem szczerze, iż zupełnie nie wiem jak przedstawiony przykład dostosować do swoich potrzeb.
Można znacie jakieś prostsze rozwiązanie mojego problemu ew. pomożecie odpowiednio zmodyfikować przedstawiony przykład?
Witam, mam pytanie w jaki sposób przy użyciu biblioteki GD lub czegoś innego (byle by w php), narysować krzywą beziera? Potrzebuję aby się dynamicznie wykrzywiała w zależności od wprowadzonych wartości.
Jako, że nie otrzymałem odpowiedzi z serwisu Pajączka może tutaj ktoś udzieli mi potrzebnych informacji.
Otóż pracując ostatnio nad projektem sklepu musiałem skorzystać z gotowego arkusza styli.
Był on bardzo rozbudowany i strasznie rozstrzelony przez wszystkie entery itp.
Kilkaset linijek kodu.
Chciałem go sformatować, ale okazało się, że jakeij opcji nie wybiorę to program ucina część kodu. Po prostu kasuje ostatnie linijki, kilkadziesiąt ostatnich linijek.
Spróbowałem to sformatować na dwa razy, tzn. to co ...
Witam, przepraszam chłopaki że tak krzywo narysowałem...
Szukam i nie mogę znaleźć takiego menu:
Prostokąty się płynnie przesuwają po kliknięciu na strzałkę, lewą albo prawą.
Prosiłbym o jakiś gotowy kod HTML... Proszę o wysyłkę na P.W. na tym forum ;)