Switch to full style

Teraz jest 6 maja 2025, o 08:39

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Rozpoznawanie telefonu komórkowego

Nie wiem do jakiego działu to dać, PHP, czy html, czy javascript bo kompletnie nie wiem jak to działa :). Jak napisać wykrywanie czy user strony korzysta z komputera czy telefonu komórkowego bądź pocketPC, zależy mi na tym żeby to nie miało skryptów które działają tylko pod bardziej zaawansowanymi systemami jak Windows Mobile, ma to działać nawet na najprostszych nokiach za 150 zł. Chodzi o to że ...
Więcej : Rozpoznawanie telefonu komórkowego | Wyświetlone : 6983 | Odpowiedzi : 3 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

[SQL] Wyszukiwanie + wyrażenia regularne

Witam,

Czy da się jakoś prosto napisać w wyrażeniach regularnych taką regułę, która znajdzie w bazie np. słowo "rolki", ale żeby pominęło słowo "deskorolki"?

Próbowałem jakoś tak, ale mi nie wyszło:

REGEXP '^**rolki'

Ma ktoś jakiś pomysł, jakby to można było napisać?
Z góry dzięki i pozdro
Więcej : [SQL] Wyszukiwanie + wyrażenia regularne | Wyświetlone : 9076 | Odpowiedzi : 2 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Pozycjonowanie

Więcej : Pozycjonowanie | Wyświetlone : 22488 | Odpowiedzi : 19 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

wtyczka Flash + Pajączek= zwiecha

Więcej : wtyczka Flash + Pajączek= zwiecha | Wyświetlone : 3397 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Wyszukiwanie i zamiana

Więcej : Wyszukiwanie i zamiana | Wyświetlone : 3311 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

obsługa formularza

Więcej : obsługa formularza | Wyświetlone : 14215 | Odpowiedzi : 13 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Bez tematu

Więcej : Bez tematu | Wyświetlone : 3145 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

polskie znaki w PHP

Więcej : polskie znaki w PHP | Wyświetlone : 7990 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039