Switch to full style

Teraz jest 9 maja 2025, o 00:49

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Automatyczne dodawanie kropki po ok

Witam,

Czy jest możliwość usunięcia automatycznego dodawania KROPKI po "ok"?
Więcej : Automatyczne dodawanie kropki po ok | Wyświetlone : 3701 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Port FTP

W formularzu w którym wprowadzam dane do łączenia się z FTP maksymalny port jaki mogę wprowadzić to 32767

Tymczasem administrator poważnej firmy oznajmił mi że wymaga odemnie abym łączył się używając portu 61221.

Próbowałem "na siłę" edytować rejestr windowsa aby wprowadzić tą wartość w ustawieniach ftp ale moje próby się nie powiodły.

Puki co użyję sobie innego ftpa ale na dłuższą mete jest to zbyt mozolne.

Pomocy :? ...
Więcej : Port FTP | Wyświetlone : 4548 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

pliki ukryte na ftp

Za cholere nie wiem gdzie ustawić aby pokazywał pliki ukryte. W domu mam starszego Pajączka i wszystko jest dobrze.
A w robocie nie widze .htaccesow.
W pracy kożystam z wersji 5.6.1
Więcej : pliki ukryte na ftp | Wyświetlone : 3327 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

sprawdzenie czy strona jest w ramce

Mam proste pytanie jak za pomocą javacsript sprawdzić czy np:. strona1.html jest w ramce, a jeśli nie jest wczytuje nam do ramki która mieści się na stronie index.html ta ramka nazywa sie np.:name=ramka id=ramka
Więcej : sprawdzenie czy strona jest w ramce | Wyświetlone : 4599 | Odpowiedzi : 1 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

problem z podpowiedziami do zalacznikow

witam
od jakiegos czasu korzystam z programu pajaczek, program bardzo mi sie podoba, jednak mam taki maly problem z podpowiedziami do znacznikow tzn. jesli cos pisze i potem jak najade myszka na to co napisalem to wyskakuje taka podpowiedz opisane znaczniki dokladnie co one znacza, ale ta podpowiedz szybko znika i nie dam rady tego przeczytac, jest jakas obcja zeby wlaczyc te podpowiedzi, zeby dluzej sie wyswietlaly, bardzo by mi to pomoglo ???? bardzo prosze ...
Więcej : problem z podpowiedziami do zalacznikow | Wyświetlone : 9635 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

Odnosnik w tabeli

Mam szkielet strony z tabelek,czy mozna tak zrobic odnosnik zeby zawartosc jego otwierala sie w tabeli na stronie a nie w nowym oknie przegladarki,pop prostu zeby tylko sie zmieniala tresc na stronie po kliknieciu odsylacza?
Więcej : Odnosnik w tabeli | Wyświetlone : 3002 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Skrypt? Sprawdzajacy nick na innej stronie.

Ok interesuje sie grami mmorpg i chciałbym stworzyć stronę która to by pokazywała mi kto jest ONLINE w grze.

Ogólnie chciałem żeby to wyglądało tak.

NICK : Vaigo - Online
Gaura- Offline

itd....

Sądze że można to zrobić skryptem sprawdzającym stronę : "http://www.tibia.com/community/?subtopic=whoisonline&world=Titania"
szukając odpowiedniego nicku dawał by odpowiedz online albo offline.

Zupełnie nie wiem jak to zrobić jeżeli pomyliłem działy/ fora proszę o wskazówkę gdzie mogę szukać
Więcej : Skrypt? Sprawdzajacy nick na innej stronie. | Wyświetlone : 4247 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Potrzebne przyciski na strone WWW

Hej Kochani - pomozcie w potrzebie. Gdzie moge znalezc szablony przyciskow na strone internetowa? Chodzi mi o angielskojezyczne wersje przyciskow z szablonow pajaczka.
Więcej : Potrzebne przyciski na strone WWW | Wyświetlone : 6591 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039