Teraz jest 3 maja 2025, o 16:03

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Wyróżnienie zamykającego znacznika

Więcej : Wyróżnienie zamykającego znacznika | Wyświetlone : 4445 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

galernik nxg 1.5.1

Więcej : galernik nxg 1.5.1 | Wyświetlone : 8031 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Inne nasze programy

zen-coding w Pajączku

Więcej : zen-coding w Pajączku | Wyświetlone : 5256 | Odpowiedzi : 3 | Dział : Pajączek 5 NxG

Objecie bardzo wielu akapitów znacznikami <p></p>

Jak w Pajaczku zmienić bardzo długi tekst podzielony na akapity wklejony z edytora, tak by kazdy z akapitów został objęty znacznikami <p></p> :?:
Więcej : Objecie bardzo wielu akapitów znacznikami <p></p> | Wyświetlone : 4434 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Dziwne zachowanie Pajączka 5

Gdy korzystam z narzędzia "Wyszukiwanie i zamiana w serwisie" i zamieniam jeden ciąg znaków na inny, to we wszystkich plikach serwisu, w których znajdował się ten zamieniany ciąg znaków, Pajączek dodatkowo (z własnej inicjatywy!), zamienia literę "ą" na "š".
W dodatku nie jest łatwo to naprawić, bo do okna narzędzia "Wyszukiwanie i zamiana w serwisie" nie mogę wstawić znaku "š" i zamienić wszystkich jego wystąpień z powrotem na "ą", bo gdy wklejam za pomocą CTRL-V ...
Więcej : Dziwne zachowanie Pajączka 5 | Wyświetlone : 26097 | Odpowiedzi : 31 | Dział : Pajączek 5 NxG

jak zaczacz tworzenie stron z pajaczkiem

Witam jestem poczatkujacy mam problem nie wiem jak zaczac tworzenie ston przy pomocy Pajaczka jesli mógłby mi ktos pomóc bede bardzo wdzieczny Pozdrawiam
Więcej : jak zaczacz tworzenie stron z pajaczkiem | Wyświetlone : 6144 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Dla bardzo początkujących

wstawienie twardej spacji między literą i nast wyrazem

Czy jest narzędzie (sposób) w Paj. wstawienia między pojedynczą literą i następnym wyrazem twardej spacji w zaznaczonym tekście - żeby nie robić pojedynczo ikonką {nb} :?:
Więcej : wstawienie twardej spacji między literą i nast wyrazem | Wyświetlone : 3799 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

pisanie cyrylicą w Pajączku

Ustawioną mam stronę kodową utf-8.
Aby nie trzeba było wstawiać każdego znaku cyrylicy przy dłuższym tekście z encji (z makrokodów/znaki specj/cyrylica) ustawiłam język i klawiaturę na rosyjski. W word i nawet komentarzach Pajączka pisze w Cyrylicy - ale w edytorze różne inne znaki narodowe.
Więc piszę w komentarzu i wklejam do edytora. Wkleja mi jako encje. W przeglądarce jest jako cyrylica i w Widok/Źródło wyświetla jako cyrylicę.

Moje pytanie:
Czy da się zrobić tak, aby ...
Więcej : pisanie cyrylicą w Pajączku | Wyświetlone : 3728 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Windows7 64bit + Galernik 1.5.0

Podczas uruchamiania Galernika wciąż trzykrotnie pojawia się błąd "Access violation at address..." Co z tym zrobić? Zgłaszam błąd, dołączam zrzuty i... nic.
Przydałaby się możliwość dodawania zrzutów ekranowych na tym forum.
Pozdrawiam -Leszek
Więcej : Windows7 64bit + Galernik 1.5.0 | Wyświetlone : 13978 | Odpowiedzi : 9 | Dział : Inne nasze programy

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039