Teraz jest 9 maja 2025, o 04:15

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

U¿ycie manuala z PHP.net

Więcej : U¿ycie manuala z PHP.net | Wyświetlone : 2831 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

propozycja funkcjonalności x2

witam,

powoli pajączek zaczyna robić się naprawdę dobry...

proponuję następującą funkcjonalność, aby edytowac style w znacznikach html, można było za pomocą inspektora CSS z lewej kolumny

obecnie do edycji stylu uzywam wyskakującej listy atrybutów, a skoro można zrobić listę atrybutów, to można tez spowodować, żeby będąc w obrębie znacznika "style", jego zawartość wpisywała się do okna inspektora CSS z lewej kolumny

dodatkowo można byłoby zrobić, aby pojawiająca się lista dostępnych atrybutów była zmniejszona o te ...
Więcej : propozycja funkcjonalności x2 | Wyświetlone : 3210 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

Raczkujący-Co dalej?

Chciałem powitać, jestem nowy :)

Opracowałem stronę http://www.waldemar1.neostrada.pl w pajączku standard. Mam problem co dalej? Mianowicie w książce Marii Sokół nie znalazłem jak dać na stronę "GŁÓWNĄ" wyszukiwarkę do mojej strony :?:
Jeśli ktoś będzie tak łaskaw i zechce pomóc to bardzo bym prosił. Nie wysyłajcie mnie do źródeł, ponieważ już samo napisanie strony było dla mnie rekordem świata. ...
Więcej : Raczkujący-Co dalej? | Wyświetlone : 3416 | Odpowiedzi : 2 | Dział : Pajączek 5 NxG

polskie znaki

Więcej : polskie znaki | Wyświetlone : 4322 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Pajączek 5 NxG

dynamiczne kolorowanie składni?

jak ustawić pająka żeby kolorował składnię jednocześnie dla HTML, PHP i JS? Mam ustawione teraz HTML + PHP Extended i jest ok... do czasu jak nie muszę dokleić jakiegoś JS... a może by zrobić dynamiczne kolorowanie, tak jak to jest chyba w phpedit, gdzie kolorowany jest tylko ten blok języka gdzie znajduje sie kursor, reszta kodu jest poszarzona?
Więcej : dynamiczne kolorowanie składni? | Wyświetlone : 2690 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problemy z kontem z ograniczonymi uprawnieniami

Witam, korzystam z Pajączka 5.2.0 na koncie użytkownika w Windows 2003. Dwa problemy:
1) Pajączek nie chce się zamknąć. Uruchamia się prawidłowo, natomiast nie jest możliwe poprawne zamknięcie aplikacji. Jedyna wyjście to zabicie procesu. Dodanie uprawnień do zapisu w folderze z zainstalowanym Pajączkiem rozwiązuje problem. Hmmm... a raczej obchodzi problem :(

<edit>Okazuje się, że problem stwarza tak naprawdę tylko jeden plik: ...\Cream Software\Pajaczek 5 NxG\Settings\ftpqueue.dat To właśnie ...
Więcej : Problemy z kontem z ograniczonymi uprawnieniami | Wyświetlone : 5732 | Odpowiedzi : 7 | Dział : Pajączek 5 NxG

IE 5.5 bledy CSS

Więcej : IE 5.5 bledy CSS | Wyświetlone : 5344 | Odpowiedzi : 6 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

scalanie komórek tabeli

Więcej : scalanie komórek tabeli | Wyświetlone : 2753 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

galeria - efekt full screen

czesc,

chcialbym osiagnac efekt w galerii podobny do tego z http://www.plfoto.com, czyli: ukladam sobie galerie, jedno klikniecie na miniature otwiera je powiekszone, ale chcialbym teraz zeby drugie klikniecie na to powiekszone zdjecie otwieralo je na pelnym ekranie na czarnym tle, no i trzecie klikniecie wraca do ukladu miniatury i powiekszenie. czy html i js wystarczy? jesli tak to prosze o sugestie jak to zrobic? albo gdzie szukac, czytac.

thx, pzdr.cursed
Więcej : galeria - efekt full screen | Wyświetlone : 3711 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039