Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z tworzeniem serwisów z wykorzystaniem zaawansowanych technologii takich jak PHP, Perl, mySQL, ASP, CGI, XML, itp.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Postprzez psychodeli » 4 lutego 2005, o 13:26

Skrypt ma odczytywac kilka rekordoow z bazy danych.
w takiej formie skrypt dziala..


$zapytanie = "SELECT `pyt` , `odp1` , `odp2` , , `dobra`
FROM `test` where id_pyt=10

...ale jak chce uzaleznic id_pyt od zmiennej to nie dziala.. :(
potrzebne mio to by zapetlic skrypt i po kolei odzczytywal mi wiersze z tabeli

$numer=10


$zapytanie = "SELECT `pyt` , `odp1` , `odp2` , `odp3` , `odp4` , `dobra`
FROM `test` where [email protected]$numer


prosze o pomoc:)

:evil:
psychodeli
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 21
Dołączył(a): 4 lutego 2005, o 13:15

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Postprzez januzi » 4 lutego 2005, o 13:28

for( $numer = 0 ; $numer < 10 ; $numer++ )
{
$zapytanie = "SELECT `pyt` , `odp1` , `odp2` , `odp3` , `odp4` , `dobra`
FROM `test` where id_pyt=$numer" ;
// wykonanie zapytania, wyswietlenie
}
januzi
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1431
Dołączył(a): 18 października 2002, o 13:53

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Postprzez psychodeli » 4 lutego 2005, o 13:29

proobowalem id_pyt=$numer i nie korbi...
psychodeli
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 21
Dołączył(a): 4 lutego 2005, o 13:15

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Postprzez psychodeli » 4 lutego 2005, o 13:33

dzieki:)
psychodeli
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 21
Dołączył(a): 4 lutego 2005, o 13:15

odczyt danych z MySql za pomoca php, uzaleznione od zmiennej

Postprzez psychodeli » 4 lutego 2005, o 13:56

chcialbym , zeby jak wyswietli 1 pytanie i odpow...to potem wyswietlal nastepny wers z tabeli mysql...a poprawne odpowiedzi i zaznacvzone zapisywal ( jako zmienne $a1 $a2..itd ) by potwm mozna bylo poroownac je..
dane z bazy mam wysw w tabeli

<table border=0>
<tr><td>Pytanie nr <? echo " " .$wiersz ['id_pyt']. "<p>" ?></td><td><? echo " ".$wiersz ['pyt']. "<p>" ?></td> </tr>
<tr><td>odpowiedz 1: </td> <td><?echo" ".$wiersz ['odp1']. "<p>" ?> </td> </tr>
<tr><td>odpowiedz 2: </td> <td><?echo" ".$wiersz ['odp2']. "<p>" ?> </td> </tr>
<tr><td>odpowiedz 3: </td> <td><?echo" ".$wiersz ['odp3']. "<p>" ?> </td> </tr>
<tr><td>odpowiedz 4: </td> <td><?echo" ".$wiersz ['odp4']. "<p>" ?> </td> </tr>
<tr><td>Poprawna odpow to: </td> <td><?echo" ".$wiersz ['dobra']. "<p>"?> </td> </tr>
</table>

chodzi o to by zapisac jakos "dobra" by mooc potem poroownac z tym co sie zaznaczylo
psychodeli
Jeszcze się uczę
Jeszcze się uczę
 
Posty: 21
Dołączył(a): 4 lutego 2005, o 13:15


Powrót do PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron