Jeśli jesteś bardzo początkujący i nie wiesz prawie nic na temat tworzenia stron czy też innej tematyki, a chciałbyś zadać pytanie, prosimy, zrób to na tym forum.
25 listopada 2005, o 00:11
25 listopada 2005, o 10:13
25 listopada 2005, o 11:14
25 listopada 2005, o 11:52
25 listopada 2005, o 15:36
25 listopada 2005, o 19:53
A praktycznie zastosowanie jest takie. Że do id można się odwołać w tym samym dokumencie na zasadzie podania linku do tego id. Mówiąc jaśniej, możesz napisać bardzo dlugaśną stronę na której będzie wiele działów. Każdy dział może mieć przypisany swój identyfikator id. Na początku strony umieszczasz spis treści w postaci linków. Kliknięcie na wybrany link (dział) przenosi cię bezpośrednio do tego działu, już nie trzeba scrollować myszką i szukać.
Jest to możliwe dlatego, że id w tym samym dokumencie występuje tylko raz, jest unikalny. Gdyby było więcej id o tej samej nazwie to skąd przeglądarka wiedziałaby o który id ci chodzi?
Class nie posiada tej zalety ale tez nie posiada ograniczenia i można nadawać mu tą sama nazwę wielokrotnie.
30 listopada 2005, o 21:39
A ja mam pytanie o css dla FF, chodzi mi o first-line i text-indent.
Czy dla FF są jakieś inne zamiast tych, bo wymienione nie działają bądź nie umiem ich użyć, a w związku z tym prosiłbym o instrukcję - jak użyć aby zadziałało.