Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Zablokowanie dostępu do serwera

Forum dyskusyjne, na którym można dyskutować na wszelkie tematy, których nie dotyczą pozostałe fora. Do testów proszę używać forum testowego. Proszę już nie zgłaszać stron do oceny. Za dużo było spamu.

Moderator: Grupa pościgowa ;-)

Zablokowanie dostępu do serwera

Postprzez DEXTER:) » 13 lipca 2005, o 23:14

DEXTER:)
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 14 lipca 2004, o 11:27

Zablokowanie dostępu do serwera

Postprzez Tyhagara » 13 lipca 2005, o 23:38

Chodzi ci o public_html tak ma się nazywać folder w którym będziesz umieszczał materiały do pobrania z WWW. Reszta, czyli to co poza folderem public_html, będzie niedostępna i niewidoczna dla osób bez logowania na serwer. Niestety nie wiem jak to zrobić :)
Chyba musisz nadać prawa dla tego folderu, do przeglądania. Reszta bez praw dla użytkowników.
Tyhagara
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 347
Dołączył(a): 1 września 2004, o 23:09

Zablokowanie dostępu do serwera

Postprzez DEXTER:) » 13 lipca 2005, o 23:50

Zaznaczę, że chcę jeszcze prościej. Ba żadnego logowania. Brak dostępu i koniec :idea: Tak jakby brak dostępu dla wszystkich połączeń z sieci – z poza komputera-serwera.
DEXTER:)
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 14 lipca 2004, o 11:27

Zablokowanie dostępu do serwera

Postprzez Tyhagara » 14 lipca 2005, o 00:15

Czyli zablokować porty, jeśli zablokujesz porty komunikacyjne to amba, ale to nie jest wcale takie proste. Rozumiem, że chodzi ci o bezpieczeństwo.
Tyhagara
Znawca tematu
Znawca tematu
 
Posty: 347
Dołączył(a): 1 września 2004, o 23:09

Postprzez platekr » 14 lipca 2005, o 00:47

platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland

Postprzez DEXTER:) » 14 lipca 2005, o 09:51

Pooglądałem sobie moje phpinfo(). Apache/1.3.29 (Win32) PHP/4.3.6. Czyli aktualniutkie :) tylko: mysql - Client API version 3.23.49 :| - nie kapuje.

Nie chcę mi się zmieniać serwera :wink: Mógłby mi ktoś krok po kroku wytłumaczyć jak skonfigurować to co mam - czyli standard - tak, by działało jak PHPDEV :?:

Jeśli to zbyt skomplikowane to napiszcie, zainstaluje sobie wtedy tego PHPDEV'a.
DEXTER:)
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 14 lipca 2004, o 11:27

Postprzez DEXTER:) » 25 lipca 2005, o 11:56

Zainstalowałem phpDev i mam pytanko:

Jak ustawić go tak, by jeśli w folderze znajduje się plik index.xxx to żeby z niego skorzystał, a nie wyświetlał struktury folderów :?:
DEXTER:)
Mega GURU
Mega GURU
 
Posty: 1366
Dołączył(a): 14 lipca 2004, o 11:27

Postprzez platekr » 8 sierpnia 2005, o 11:27

platekr
Administrator forum
Administrator forum
 
Posty: 1744
Dołączył(a): 8 września 2002, o 22:48
Lokalizacja: Myslenice, Poland


Powrót do Offtopic czyli tematy niezwiązane

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników

cron