Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 30 stycznia 2023, o 03:08

Nowości Nowości na Języki JavaScript i VBScript

Mapa strony Języki JavaScript i VBScript » Dział : Języki JavaScript i VBScript

Forum dyskusyjne poświęcone zagadnieniom związanym z językami JavaScript, VBScript i podobnym

Mam pewien kłopot ...

Utworzyłem stronkę:
http://edukacja.tdz.pl

Otwierają się dwa okna: jedno z zawartością strony, drugie zaś z nowościami (jest na wierzchu).
Chciałbym, aby można było w oknie "Nowości" umieścić link do podstony umieszczonej i ładowanej do ramki w oknie głównym.
Zaznaczam, że w kodzie stron są skrypty powodujące tzw. "powrót do ramek".
Na razie (ponieważ nie wiem jak) piszę tylko, gdzie daną stronkę można znaleźć.


Czy ktoś może mi pomóc ?

Pozdrawiam, Zbych
Więcej : Mam pewien kłopot ... | Wyświetlone : 6164 | Odpowiedzi : 4


2 okienka jednocześnie

Więcej : 2 okienka jednocześnie | Wyświetlone : 10236 | Odpowiedzi : 7


Maksymalizacja okna

Witam,
Chcia³bym prosiæ o pomoc w otworzeniu nowego okna za pomoc± komendy window.open (), aby okno to by³o ju¿ maksymalizowane.
Czy istnieje taka mo¿liwo¶æ ?
Je¶li tak to bardzo proszê o pomoc.
Z góry dziêkujê
Więcej : Maksymalizacja okna | Wyświetlone : 11970 | Odpowiedzi : 10


ramki div a rozdzielczość !!! :(

Błagam o pomoc w następujacym nagłym przypadku :P

Stworzyłem strone we flashu, gdzie w kodzie html wstawiłem ramki div.

</div>
<div style="position: absolute; top: 98px; left: 560px; width: 215; height: 230; z-index: 200" id="zawieraramke">
<table border="0" width="345" height="295">
<tr> <td width="345" height="295">
<iframe src="1.html" width="345" height="295" scrolling="auto" frameborder="0" align="CENTER" vspace="1" hspace="1" name="naszaramka"> </iframe> </td> </tr>
</table>
</div>

Problem jest następujacy ze gdy zmieniam rozdzielczość ramka wędruje mi ...
Więcej : ramki div a rozdzielczość !!! :( | Wyświetlone : 7714 | Odpowiedzi : 5


Przeszukiwanie oferty etc.

Witam! Jestem nowy i mam taki mały problemik :? :

Tworzę stronę komisu sprzętu muzycznego, cała oprawa graficzna
i kod strony jest już gotowe. Mam natomiast problem z wprowadzeniem
oferty na stronę a konkretnie z jej przeszukiwaniem. Może ktoś ma jakiś
ciekawy pomysł lub przykład jak za pomocą jakiegoś skryptu (jakiego?)
przeszukiwać np. plik zewnętrzny z wszystkimi sprzętami i za pomocą
podanych ograniczeń (np. firma, rok produkcji, ...
Więcej : Przeszukiwanie oferty etc. | Wyświetlone : 4273 | Odpowiedzi : 0


Ładowanie dwoch Ifram'ow naraz :)

czasem trudno pomoc nie widzac skryptu :-) i co mogles sobie zle skonfigurowac...
Więcej : Ładowanie dwoch Ifram'ow naraz :) | Wyświetlone : 3960 | Odpowiedzi : 0


czemu ten zegar nie działa

Więcej : czemu ten zegar nie działa | Wyświetlone : 4539 | Odpowiedzi : 1


onClick popUp

Więcej : onClick popUp | Wyświetlone : 5427 | Odpowiedzi : 1


Proszę o poradę dotyczy menu

Mam jakieś menu i teraz wymyśliłem sobie że takie coś żeby strony się szybciej ładowały to wstawie w startowej to w <HEAD> i </HEAD>
<link rel="stylesheet" href="style.css" type="text/css">
teraz moje pytanie jak zrobić style.css?
otwieram nowy plik wstawiam np to

przepraszam za zaśmiecanie

<STYLE>
BODY { MARGIN-TOP: 0cm; MARGIN-LEFT: 0cm; MARGIN-RIGHT: 0cm; MARGIN-BOTTOM: 0cm; }
TD { COLOR: #000000; FONT-FAMILY: verdana, Helvetica; FONT-SIZE: 8pt; FONT-WEIGHT: bold; TEXT-DECORATION: none }
</STYLE>



<STYLE>
<!--
A.ssmItems:link {color:black;text-decoration:none;}
A.ssmItems:hover ...
Więcej : Proszę o poradę dotyczy menu | Wyświetlone : 6168 | Odpowiedzi : 5


Przekierowanie

Więcej : Przekierowanie | Wyświetlone : 9175 | Odpowiedzi : 11


 

Zaloguj


Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039

cron