Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 maja 2025, o 15:21

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Rafale 100latek

Więcej : Rafale 100latek | Wyświetlone : 6694 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Offtopic czyli tematy niezwiązane

schemat kolorowania PHP

chciałem się zapytać czy p. Rafał Płatek mógłby zrobić schemat kolorowania PHP i innych języków w Pajączku Standard NxG
Więcej : schemat kolorowania PHP | Wyświetlone : 3706 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

SQLite a mysql??

Mam zamiar zamiesci strone na jednym z internetowych serwerow. Strone u siebie robilem w php. bazy danych robilem za pomoca phpmyadmin (w apachu). Jesli sie nie mysle to jest to baza MySql. Na serwer na ktorym chce miec stronke ma baze danych SQLite. czy m to sie rozni?? i czy jak przekopiuje moj folder phpadmin na serwer to czy bede mogl robic w nim bazy danych tak jak u siebie na apachu??
Więcej : SQLite a mysql?? | Wyświetlone : 8216 | Odpowiedzi : 4 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

Czy Galernik to potrafii?

Witam

Niedawno zakupiłem Galernika i właśnie walcze z katalogiem który robię na www

Przekopuje się przez niego i nie potrafię zrobić jednej rzeczy w zmodyfikowaniu szablonu dużego obrazka :?
Otóż chciałbym żeby na tej stronie zamiast panelu nawigacyjnego pojawiał się wiersz miniaturek, powiedzmy dwie w tył, dwie w przód i obecny obrazek.
Próbowałem to zrobić na wiele sposobów, nawet wstawiając kod z tabelką miniaturek z szablonu miniatur, ...
Więcej : Czy Galernik to potrafii? | Wyświetlone : 9238 | Odpowiedzi : 4 | Dział : Inne nasze programy

Problem z polskimi znakami

Prosilbym o pomoc w następującej kwestii.
W pliku PHP, gdzie HEAD i dolna stopka dołączane są poprzez INCLUDE po zamknięciu i ponownym otwarciu pojawiają się w miejscu polskich znakow tzw. "krzaki", które zmniejszają przejrzystość tekstu. Ponadto po przesłaniu pliku na serwer i nadpisaniu wszystkie polskie litery są prawidlowo interpretowane przez przeglądarkę za wyjątkiem litery"ź", ktora pozostaje "krzakiem".
Czy wynika to z niewlaściwej konfiguracji oprogramowania?
Więcej : Problem z polskimi znakami | Wyświetlone : 6686 | Odpowiedzi : 6 | Dział : Pajączek 5 NxG

Adres

Panowie mam problem... Otuż chodzi o to że. Jest pewien serwis internetowy z grami on line, fiomami itp. Jest jedna baza danych z filmami, i osoatnio dodałem drugą (ponad 1000 gier, miałem je w pliku sql). Chciałem zrobić liste dla tych gier. Problem w tym że nie wiem jak te filmy wyswietlić. Sprawdzałem jak są wyświetlane tamte: otóż idzie nazwa jak w bazie, tam gdzie przerwa wstawiony '-' i numer ip, zakończone rozszerzeniem html. Wyglada ...
Więcej : Adres | Wyświetlone : 4791 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

jak ukryc aders???

Witam mam do was pytanie moze i banalne ale jak dla mnie zbyt trudne chialbym ukryc adres podstrony mojej stroiny inetrnetowej czyli np mam www.zdjecia.prv.pl/links.html

a chcialbym zeby bez wzgledu gdzie wejde w jaka zakładne mial w pasku adresu tylko np www.zdjecia.prv.pl

jak to sie robi prosz opomoc
Więcej : jak ukryc aders??? | Wyświetlone : 5377 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Dla bardzo początkujących

divy. dużo divów

witam. mam problem z ustawieniem divów na stronie.Obrazek. całość musi znaleźć się na środku strony w każdej przeglądarce, a dodatkowo div nr 6 i 7 (wysokość ich) muszą być od siebie zależne (6 - kategorie, 7-content strony). Ilość treści tych dwóch pol jest zmienna i musi oddziaływać na div nr8. wie ktoś może jak to rozwalić?
Więcej : divy. dużo divów | Wyświetlone : 3661 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Nowe kłopoty z galerią

Witam
W Galerniku (wersja testowa) zrobiłem małą galerię i pchnąłem na stronę. Pokazują się tylko ramki zdjęć i podpisy, a zdjęć nie ma.. :cry:
Czy to dlatego, że wersja testowa?
Może ktoś pomoże zielonemu...:mrgreen:
Moja strona to www.lasowy.republika.pl
Pozdrawiam
Jan
Więcej : Nowe kłopoty z galerią | Wyświetlone : 16159 | Odpowiedzi : 13 | Dział : Inne nasze programy

jak zapisać ustawienia sieci i serwerów....

Jak zapisać ustawienia sieci i serwerów aby po ponownej instalacji pajączka na dysku poprostu je zaimportować. Przydałoby się to np przy tak rzadkiej sprawie jak instalacja na nowe windy XP mam sporo tych serwerów większości to nawet haseł nie pamiętam :-(

Czy to jest możliwe?

Proszę o pilną odpowiedź jest kilka dni wolnego chciałbym przeinstalować winde.

:-)
Więcej : jak zapisać ustawienia sieci i serwerów.... | Wyświetlone : 3774 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039