Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 15 maja 2025, o 21:55

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

odsylacze-zastepowanie frazy, znikanie programu z ekranu

Odkad mam nowego pajaczka (a uzywam pajaczka od lat) borykam sie z dwoma wkurzajacymi problemami, szukam w opcjach, w ustawieniach, ale nigdzie nie znajduje nic na ten temat, na forum tez nie znalazlam. Bede wdzieczna za pomoc.

1. Kiedy obejmuje jakas fraze odsylaczem, czesto sie zdarza tak, ze ta fraza zostaje automatycznie zastapiona trescia odsylacza. Nie jest to moja intencja, i musze wtedy poprawiac tekst na taki jaki byl uprzednio. Jak to wylaczyc, dlaczego tak ...
Więcej : odsylacze-zastepowanie frazy, znikanie programu z ekranu | Wyświetlone : 3097 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Problem Div :( pomóżcie

Witam mam dosyć wielki problem i nie wiem jak sobie z nim poradzić. Używam znacznikow < div > potrzebne mi to do loga chce umieścić zdjęcie ze słuchawkami w rogu ekranu. Wszystko ładnie pięknie tylko że jak zmieniam rozdzielczość to słuchawki zupełnie znajdują się w innym miejscu (position absoulte) Natomiast gdy używam pozycji relative to cały szablon się rozjedża. Proszę o pomoc stronka radia www.electro-club.info
Więcej : Problem Div :( pomóżcie | Wyświetlone : 8870 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

js - input kontakt tel i email?

hej,
js - input 'kontakt tel' i 'email'.
potrzebuję sktyptu w js,
który w input 'kontakt tel'
gdy wpiszemy litery (tylko możliwość wpisania liczb)
to będzie alert 'że wpisz prawidłowy tel.'
a gdy błędny email (np. bez @) to alert 'nieprawidłowy email wpisz prawidłowy'
i w inpucie ograniczenie wpisywania znaków np. do 10.
to tyle...
dzięki:)
[email protected]
Więcej : js - input kontakt tel i email? | Wyświetlone : 5901 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Języki JavaScript i VBScript

czemu nie działa ?!?!

Mam pytanie na które myśle że ktoś mi odpowie.

Chodzi mi o rozwijane menu w stylu

<script language="JavaScript1.2">
var ns6=document.getElementById&&!document.all?1:0
var head="display:''"
var folder=''
function expandit(curobj){
folder=ns6?curobj.nextSibling.nextSibling.style:document.all.style
if (folder.display=="none")
folder.display=""
else
folder.display="none"
}
//-->
</script>
<h6 style="cursor:hand" style="font-size:8pt" onClick="expandit(this)"> O mnie </h6>
<span style="display:none" style=&amp;{head}>
<BR>w
<BR>e
<BR>r

</span>
</script></DIV>

I teraz teraz moje pytanie brzmi: Dlaczego on nie mi działa w tabelce?! w pozostałych miejscach na stronie owszem działa...
Więcej : czemu nie działa ?!?! | Wyświetlone : 3474 | Odpowiedzi : 0 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Co zrobić z linkami tekstowymi zeby nie byly podkreslone

Nie umiem poradzic sobie z linkami tekstowymi - zawsze wyskakuja mi na niebiesko (to juz opanowalem:-)) i sa podkreslone (z tym nie daje rady:-().POMOCY PROSZE!!
Więcej : Co zrobić z linkami tekstowymi zeby nie byly podkreslone | Wyświetlone : 3511 | Odpowiedzi : 1 | Dział : Pajączek 5 NxG

skrocenie kodu

Więcej : skrocenie kodu | Wyświetlone : 4647 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

szablony kodu, auto zamiana kodu

Więcej : szablony kodu, auto zamiana kodu | Wyświetlone : 4232 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039