Nasze strony wykorzystują pliki cookies. Używamy cookies i podobnych m.in. w celach reklamowych i statystycznych oraz w celu dostosowania serwisów do potrzeb użytkowników. Mogą też stosować je nasi reklamodawcy, firmy badawcze oraz dostawcy aplikacji. W przeglądarce można zmienić ustawienia dotyczące cookies. Więcej informacji. Jeśli nie wyrażasz zgody, opuść tę stronę.

Teraz jest 17 maja 2025, o 19:40

Nowości Nowości na cream.software forum

Mapa strony cream.software forum » Dział : cream.software forum

Rozmowy na temat oprogramowania i technologii

Pomocy!!!

Więcej : Pomocy!!! | Wyświetlone : 4689 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

[php] sesje podczas logowania

Więcej : [php] sesje podczas logowania | Wyświetlone : 5553 | Odpowiedzi : 1 | Dział : PHP, Perl, SQL, CGI, XML...

You have no background-color with your color

Wiem, że jestem już chyba za stary na takie pytania, ale nie rozumiem o co chodzi Validatorowi CSS w Warnings :|

http://dexter-tm.klub.chip.pl/zajazd/style.css

Interesuje mnie także sekcja Errors :|
Więcej : You have no background-color with your color | Wyświetlone : 5510 | Odpowiedzi : 3 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Include od strony praktycznej

W wielu skryptach można spotkać podział na kilka różnych skryptów, które razem tworzą całość. Autor mógł zapisać je w jednym pliku, ale z jakiegoś powodu tego nie zrobił. Dlaczego ?

Utrzymanie kodu
Jednym z powodów jest łatwość utrzymania porządku w kodzie. Zamiast przeglądania kilkudziesięciu (lub nawet kilkuset) kilobajtów kodu wystarczy przypomnieć sobie nazwę pliku, w którym umieszczony został podany kawałek kodu. Co więcej, wgranie poprawionego kodu na serwer zajmie zdecydowanie mniej czasu.

Pamięć
Bardzo łatwo ...
Więcej : Include od strony praktycznej | Wyświetlone : 5669 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Zmiana nazwy pliku (na serwerze) - htaccess

Mysle ze tym razem to zmiana w funkcji zmiany nazwy to "za duze" ulatwienie ;)
Przy pracy czesto zmieniam plik .htaccess np. na htaccess.old zmiana z powrotem na .htaccess nie jest mozliwa podobnie jesli zmienie wpisujac w pole nazy (a nie po rozszezeniu) old: old.htaccess.
Konczy sie to tym ze musze tworzyc nowy plik "zapisz jako", kasowac old i wysylac nowy.

Podobnie z praca na plikach lokalnych ...
Więcej : Zmiana nazwy pliku (na serwerze) - htaccess | Wyświetlone : 3205 | Odpowiedzi : 0 | Dział : Pajączek 5 NxG

Może zmiana profesji?

Zawiesiło mi się okno z Pajączkiem, a właściwie to samo odświerzanie okna z kodem - praca zdalna na serwerze FTP, okno podzielone poziomo na 2 części, włączony prawy panel.
Wyłączyłem Pajączka, włączyłem... Wchodzę, otwieram plik z serwera... i cały mój kod który napisałem od rana szlak trafił (dodam tylko, że wcześniej już kilka razy go zapisywałem).
Ja dziękuję wszystkim serdecznie za taki edytor... Z wersji na wersję jest coraz gorzej....
Nie wiem co teraz zrobicie ...
Więcej : Może zmiana profesji? | Wyświetlone : 15481 | Odpowiedzi : 17 | Dział : Pajączek 5 NxG

Center w Valid xhtml 1.1

Więcej : Center w Valid xhtml 1.1 | Wyświetlone : 4463 | Odpowiedzi : 2 | Dział : HTML i tworzenie stron WWW

Zaloguj

Statystyki

Liczba postów: 23238 • Liczba wątków: 5341 • Liczba użytkowników: 5039